Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5842 > Sport Nr. 5842 de joi, 14 martie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Deși au fost aproape mereu în avantaj, handbaliștii buzoieni au pierdut la limită meciul cu ocupanta locului secund


Cît de frustrant!

HC Buzău - CSM București 23-24 (15-14)

articol de: Mihai BALTAG
Cît de frustrant!
 

Cînd este să se aleagă praful, chiar se alege! A fost deziluzie mare pentru echipa masculină de handbal în meciul de marți seară, de la Sala Sporturilor. HC Buzău a avut aproape în permanență avantaj pe tabelă în duelul cu CSM București, formație ce trage la titlu și în acest sezon în Liga Națională.

Chiar și 3 goluri avantaj au avut în mai multe rînduri elevii lui Eliodor Voica, pe parcursul primei reprize, cînd Petru Stroe și Liviu Mironescu au făcut ce au vrut cu apărarea CSM-ului, în timp ce Daniel Bobeică a avut cîteva intervenții senzaționale în poartă.

Din păcate, au fost de ajuns două momente de neatenție în ultimul minut al primei reprize, iar oaspeții s-au apropiat la un singur gol la pauză, 15-14. Echilibru aproape perfect în startul părții secunde, cu cele două echipe plasîndu-și reciproc conducerea, pînă cu 9 minute înainte de final.

După ce a egalat la 21, CSM București a știut cum să gestioneze situația, deși a mai fost un moment, la 22-22, după golul egalizator al lui Asoltanei, din minutul 57, cînd speranțele renăscuseră din nou. Dar oaspeții au marcat iarăși foarte repede de două ori la rînd, iar reușita din ultimele cîteva secunde a lui Mironescu n-a mai contat, scor final 23-24. HC Buzău, care se menține pe locul 10 cu 4 etape înaintea finalului sezonului regulat, va disputa următorul meci, contînd pentru etapa a 24-a, joi, 21 martie, tot la Sala Sporturilor, împotriva campioanei Dinamo București. Partida din deplasare, cu Potaissa Turda, din etapa a 23-a, a fost mutată pentru duminică, 24 martie.  

HC Buzău: Bobeică - Mironescu (6), Stroe (6), Anton (3), Istrate (2), Grasu (2), Diaw (2), Asoltanei (1), Chircă (1), Mircescu, Tudorache, Burlacu, Scarlat. Antrenor: Eliodor Voica.

CSM București: Krupa, Maggaiz - S. Esteki (6), Pozzer (4), Onyejekwe (3), Vrazalic (3), Ramba (2), Teixeira (2), Sampaio (2), Militaru (1), Bera (1), Tioumentsev, Mănescu. Antrenor: Paulo Pereira. 

"A fost un meci care putea fi deschis oricărui rezultat, prin prisma faptului că CSM-ul n-a beneficiat de aportul tuturor jucătorilor. Mai mult decît atît, noi am avut o primă repriză bună, după care, în repriza a doua, am avut mai multe ezitări inclusiv pe fondul lipsei de experiență a unor jucători ai noștri, fără ca asta să fie o scuză. Cert este că a fost un meci care, dintr-un anumit unghi, ar trebui să ne bucure, pentru că am jucat, totuși, în multe momente, de la egal la egal cu una din cele mai bune echipe ale campionatului nostru, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe-o ureche. În altă ordine de idei, CSM-ul și-a adjudecat victoria datorită plusului de experiență și a valoriii individuale superioare a multor jucători. Ca o concluzie, eu zic că a fost un meci bun al campionatului nostru, la capătul căruia putem felicita ambele echipe, chiar dacă noi am pierdut" - Eliodor Voica, antrenor HC Buzău

Liga Națională - Etapa a 22-a

Dobrogea Sud Constanța - Universitatea Cluj 36-24
HC Buzău - CSM București 23-24
Minaur Baia Mare - CSM Bacău 31-28
Politehnica Timișoara - CSM Făgăraș - aseară
Steaua București - CSU Suceava - aseară
Dunărea Călărași - CSM Focșani - aseară
Dinamo București - Potaissa Turda - astăzi, 17.30, TVR HD 

Clasament 

1.CONSTANȚA  51
2.CSM București  50
3.Turda   46
4.Dinamo   42
5.Călărași   42
6.Steaua   41
7.Timișoara   37 8
.Focșani   34
9.Baia Mare   30
10.HC Buzău  18
11.Făgăraș   17
12.Suceava   14
13.Bacău   12
14.U Cluj   0

Etapa a a 23-a - 15-24 martie

CSM Bacău - Dobrogea Sud Constanța
Universitatea Cluj - Politehnica Timișoara
CSM București - Dunărea Călărași
CSM Făgăraș - CSU Suceava
CSM Focșani - Minaur Baia Mare
Dinamo București - Steaua București
Potaissa Turda - HC Buzău (duminică, 24 martie, ora 18.00)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU