Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5924 > Sport Nr. 5924 de marti, 13 august 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Marina Baboi și-a făcut datoria, dar România a retrogradat în eșalonul al treilea european la atletism echipe


Cît să mai fi făcut și ea?

Marina s-a clasat pe locul 4 în finala de la 100 de metri, aducînd 8 puncte și pe locul 7 cu ștafeta de 4 x 100 de metri, alte 5 puncte

articol de: Mihai BALTAG
Cît să mai fi făcut și ea?
 

Marina Baboi a contribuit cu 13 puncte la totalul delegației României la Cupa Europei pe echipe de la Sandnes, din Norvegia, dar atleții tricolori nu au reușit să evite retrogradarea în al treilea eșalon valoric continental. Sprintera buzoiană a luat startul, în Norvegia, în două probe, la 100 de metri și ștafetă 4 x 100 de metri. 

Ea a încheiat finala pe locul 4 și a adus României 8 puncte, terminînd cursa cu timpul de 11.82, la egalitate cu ocupanta locului 3, irlandeza Ciara Neviile și după olandeza Marije van Hunenstijn (11.63) și portugheza Lorene Bazolo (11.75). Diferența dintre Neville și Marina s-a făcut în miimi de secundă, practic la numai 7 milimetri! În aceeași zi, sîmbătă, după nici 3 ore, Marina a revenit pe pistă pentru a doua finală a zilei și a luat startul în finala probei de ștafetă 4 x 100 de metri, unde a fost primul schimb în formula care le-a mai cuprins pe Ioana Gheorghe, Roxana Ene și Iulia Banaga. Cu timpul de 46.03, România a terminat pe locul 7 și a mai strâns încă 5 puncte. Pentru Marina, experiența Sandnes a fost una reușită, un loc 4 într-o finală europeană de seniori și o contribuție decisivă la ștafetă, unde a predat prima, contribuind, așadar, la 13 puncte pe care România le-a contabilizat din aceste două probe. În total, atleții români au obținut 225,50 de puncte și au terminat pe locul 8, la 1,5 puncte de Irlanda și au retrogradat în Liga a 2-a europeană, Ungaria, Slovacia și Lituania fiind celelate 3 echipe retrogradate. Competiția de la Sandnes a presupus lupta între 11 echipe (Belgia, Belarus, Irlanda, Lituania, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Turcia și Ungaria) și a fost cîștigată de Portugalia (302 pct), care a promovat în Superligă. 

"Cursa de azi (n.r. finala de la 100 de metri) a fost una dintre cele mai grele la care am luat startul în acest sezon, atît din punct de vedere al celorlalte concurente, cît și din cauza vremii. Am reușit totuși să termin cursa pe locul 4, cea mai bună clasare a mea de pînă acum la un Campionat European pe Echipe, dar și să cîștig 8 puncte pentru România. Sînt extrem de mulțumită de evoluția mea în cadrul acestei competiții și aștept cu nerăbdare următoarele provocări" - Marina Baboi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU