Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5889 > Sport Nr. 5889 de marti, 11 iunie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Marina Baboi, 3 medalii de aur la Internaționalele României de la Cluj Napoca


Artista, aurul și ardelenii

Vitrina cu trofee a Marinei numără acum nu mai puțin de 52 de titluri de campioană națională în carieră

articol de: Mihai BALTAG
Artista, aurul și ardelenii
 

Campionatele Internaționale de atle­tism ale Româ­niei de la Cluj Napoca au fost un succes total pentru Marina Baboi! Vineri, în prima zi a întrecerilor găzduite de Cluj Arena, Marina a reușit, pentru a treia oară la rînd, să se impună în finala probei de 100 de metri.

După ce s-a calificat cu cel mai bun timp din serii (11,74 s), Marina a fost de neoprit și în finala pe care a terminat-o cu timpul de 11,71 s, a treia me­dalie de aur consecutivă la 100 de metri, la Internaționalele României!   De menționat că la startul probei de 100 metri, alături de campioana noastră, s-au aliniat sportive de mare valoare din 5 țări: Turcia, Israel - Olga Lenskay, cu recorduri personale mai bune ca ale Marinei, Moldova - Diana Podoleanu, campioana en titre în probele de sprint ale țării vecine, Kîrghistan - Olga Bulanova, alergătoare de Golden League, de asemenea cu recorduri personale mai bune decît cele ale Marinei și România - Andreea Grecu, fostă campioană și medaliată la finalele naționale în această probă și Ioana Gheorghe, multiplă medaliată în finalele naționale la sprint. Marina a dovedit încă o dată că este un om de concurs extraordinar, cîștigînd atît calificările, cît și finala probei în fața sprinterelor din Kîrghistan și Israel, clasate în această ordine pe locurile 2 și 3 ale podiumului. Pentru al treilea an consecutiv, Marina a devenit campioană internațională a României în această probă, trofeu cu care a atins o bornă cu adevărat senzațională: 50 de titluri de campioană națională în carieră! Turul de forță al Marinei din ziua I a luat sfîrșit cu finala de la ștafeta de 4 x 100 de metri, probă în care Marina a fost ultimul schimb și a asigurat o victorie facilă pentru România!

După medaliile de aur cucerite la 100 de metri și cu ștafeta de 4 x 100 de metri, Marina a obținut sîmbătă și cel de-al treilea titlu! Ea s-a impus în finala probei de 200 de metri, cursă pe care a cîștigat-o cu timpul de 23, 84 s și în care a avut de înfruntat alergătoare din 5 țări, plus România. Marina a făcut o cursă perfectă, la 3 sutimi de  secundă de recordul personal, conducînd cap-coadă și apărîndu-și cu succes titlul cucerit în 2018 în această probă!

Marina Baboi a încheiat, astfel, cu trei titluri de campioană Internaționalele României de pe "Cluj Arena", 100 de metri, 200 de metri și ștafetă 4 x 100 de metri, confirmîndu-și, ca de obicei, supremația absolută în sprintul feminin românesc! De asemenea, sprintera buzoiană a fost singura sportivă din concurs triplă medaliată cu aur la această ediție a Internaționalelor României, cum de altfel, anul trecut a fost singura sportivă din România cu 2 medalii de aur! Palmaresul Marinei la Internaționalele României a ajuns la 6 titluri de campioană și o medalie de bronz, iar în vitrina sa de trofee sînt acum nu mai puțin de 52 de titluri de campioană națională în carieră!

Pitești și Minsk, următoarele competiții

Luna iunie continuă cu mari provocări pentru Marina. La sfîrșitul acestei săptămîni, 14-15 iunie, ea va lua startul în finalele Campionatelor Naționale de tineret de la Pitești. Pentru ea, nu va fi apoi nici un moment de respiro, între 19 și 30 iunie fiind programate la Minsk, în Belarus, Jocurile Euro­pene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU