Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5793 > Sport Nr. 5793 de joi, 6 decembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Un an 2018 fabulos pentru cea mai bună sportivă buzoiană, atleta Marina Baboi


Deasupra tuturor!

Lideră absolută a sprintului românesc la 3 categorii de vîrstă: seniori, tineret și juniori I și lideră absolută a sprintului juvenil balcanic

Deasupra tuturor!
 

Federația Română de Atletism a dat publicității clasamentele TOP 10 aferente sezonului de aer liber, clasamente unde Marina Baboi, reprezentanta clubului SCM Buzău, eleva profesoarei Doina Voinea, este lider autoritar și absolut al probelor de sprint de 100 de metri și 200 de metri la 3 categorii de vîrstă: seniori, tineret și juniori 1. Aceste clasamente vin să confirme anul deosebit pe care l-a avut vitezista buzoiană, lideră și în topul sprinterelor indoor!       

În 2018, Marina Baboi a obținut nu mai puțin de 20 de medalii, 19 de aur și una de argint: 14 titluri de campioană națională,  avînd acum în vitrina de trofee 44 asfel de distincții, 5 titluri de campioană balcanică și unul de vicecampioană balcanică - în total 15 medalii cucerite la Campionatele Balcanice, din care 11 de aur. Marina a alergat cei mai buni timpi din carieră la toate probele la care a luat startul, a stabilit 2 recorduri ale Campionatelor Balcanice U20 și este, la doar 19 ani, lidera absolută a sprintului românesc indoor și în aer liber și lidera absolută a sprintului juvenil balcanic. Este componentă a loturilor naționale de atletism seniori și tineret ale României și a lotului olimpic de tineret al României.

Mari provocări și în 2019

În prezent, Marina Baboi și antrenoarea sa, Doina Voinea, se află cu lotul național de atletism al României la Poiana Brașov, într-un stagiu de antrenamente de 30 de zile. Marina pregătește astfel sezonul competițional 2019 ce va debuta la sfîrșitul lunii ianuarie cu sezonul indoor, cu multe provocari pentru ea: trecerea la o categorie de vîrstă superioară, prima participare la un Campionat European de seniori, la Glasgow, în Scoția și prima participare la un Campionat Național universitar, Campionatele Naționale de seniori și tineret dar și Campionatele Balcanice de seniori.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Să începeți bine!
Simona Stancu arbitrează duminică Supercupa României, SCM Rm. Vâlcea - CSM București!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU