Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5728 > Sport Nr. 5728 de joi, 9 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Cu motoare și rachete proiectate și construite în Crîng,


Rachetomodeliștii CSM-ului, un argint și două bronzuri mondiale!

La bronzul de la echipe seniori Clasa S7 a contribuit și Alina Ene (SCM Buzău) Florica Șercăianu, două medalii de bronz

articol de: Mihai BALTAG
Rachetomodeliștii CSM-ului, un argint și două bronzuri mondiale!
 

Campionatele Mondiale de rachetomodelism pentru seniori și juniori, desfășurate între 28 iulie și 5 august la Wloclawek, în Polonia, au confirmat încă o dată că România rămîne una dintre cele mai puternice națiuni în acest sport. Iar cînd spunem România, spunem de fapt Buzău și, mai exact, CSM! 

La Mondialele din Polonia, România a fost reprezentată, la juniori, de 2 sportivi de la CSM Buzău (Beatrice David și Cristian David), unul de la Palatul Copiilor Buzău (Adelin Vlad) și unul de la SCM Buzău (Ionuț Cimacenco). Și echipa de seniori a fost formată tot din 2 sportivi de la CSM Buzău (Florica Șercăianu, Alexandru Nica), unul de la CS Chimia Buzău (Gabriel Constantinescu) și unul de la SCM Buzău (Alina Ene).

La final, palmaresul "tricolor" a numărat un titlu de vicecampion mondial de juniori, Clasa S7, cucerit de Cristian David, de la CSM Buzău, antrenor emerit Lucian Șercăianu și două medalii de bronz, la seniori, aceeași clasă S7, prin Florica Șercăianu (CSM Buzău), la individual, respectiv pe echipe, în componența Florica Șercăianu, Alexandru Nica (ambii CSM Buzău) și Alina Ene (SCM Buzău).

Rachetomodeliștii români s-au mai întors de la Mondialele din Polonia cu un loc 4, echipe juniori Clasa S7, un loc 5, prin Adelin Vlad, individual juniori, Clasa S4A și două locuri 6, la echipe seniori, Clasa S5C și echipe juniori, Clasa S4A. La Mondialele de la Wroclawek au participat aproape 400 de sportivi și oficiali din 24 de țări: Belarus, Bulgaria, China, Croația, Cehia, Estonia, Germania, Italia, Japonia, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Uzbekistan.

MEDALII

Individual juniori:

- medalie de argint - Clasa S7 (machete de rachete zburătoare) - Cristian David (CSM Buzău) - antrenor emerit Lucian Șercăianu

Individual seniori:

-medalie de bronz - Clasa S7 (machete de rachete zburătoare) - Florica Șercăianu (CSM Buzău) - antrenor emerit Lucian Șercăianu

Echipe seniori:

-medalie de bronz - Clasa S7 (machete de rachete zburătoare) - Florica Șercăianu, Alexandru Nica (ambii CSM Buzău - antrenor emerit  Lucian Șercăianu și Alina Ene (SCM Buzău) - antrenor emerit Ovidiu Nica.

-locul 4 - echipe juniori Clasa S7 (machete de rachete zburătoare): Beatrice David, Cristian David (CSM Buzău), Ionuț Cimacenco (SCM Buzău)

-locul 5 - individual  juniori, Clasa S4A (rachetoplanoare): Adelin Vlad (Palatul Copiilor) -locul 6 - echipe seniori, Clasa S5C (machete de rachete pentru altitudine):  Florica Șercăianu, Alexandru Nica (CSM Buzău) și Gabriel Constantinescu (Chimia Buzău)

-locul 6 - echipe juniori, Clasa S4A (rachetoplanoare): Beatrice David (CSM Buzău), Ionuț Cimacenco (SCM Buzău) și Adelin Vlad (Palatul Copiilor)

Lucian Șercăianu: "Am reușit cu rachete construite în Crîngul Buzăului"!

Cel mai valoros rachetomodelist român, antrenorul emerit Lucian Șercăianu, a avut, poate, un motiv în plus la satisfacției la finalul Mondialelor din Polonia. Lucian s-a arătat încîntat de faptul că tot ceea ce au reușit sportivii săi, au reușit cu motoare și rachete în atelierul CSM-ului din Crîng.

"Am reușit și la această ediție a Campionatelor Mondiale să demonstrăm că sîntem capabili de evoluții în zbor spectaculoase - cele mai mari punctaje din concurs - ale machetelor construite de valoroșii sportivi pe care îi antrenez, iar dacă cineva mai avea vreo îndoială, iată că juniorii și seniorii de la CSM Buzău au REUȘIT cu motoare și rachete proiectate și construite în Crîngul Buzăului!", a spus Șercăianu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU