Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5691 > Sport Nr. 5691 de miercuri, 6 iunie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Episoade halucinante după promovarea echipei feminine de handbal în Liga Națională


Dictatura Ceaușel: "Vorbești prea mult pe la TV!"

Mai multe fete, persiflate de președintele Comitetului Director de la SCM Buzău, Cristian Ceaușel, la așa-zisele negocieri de la final

articol de: Mihai BALTAG
Dictatura Ceaușel: "Vorbești prea mult pe la TV!"
 

  • În afara unor informații irelevante, gen scorul final și marcatori, comunicarea e zero la un club finanțat din bani publici, iar sportivilor și antrenorilor le este interzis să vorbească cu presa

"Afară-i vopsit gardul, înauntru-i leopardul!" Este o zicală care se potrivește de minune cu situația de la SCM Buzău, de unde, pe diverse căi și sub diverse forme, ni se transmite, periodic, că totul este minunat, iar bravii conducători ai clubului au dus performanța pe cele mai înalte culmi. 

Există însă și un revers al medaliei, în care sportivi, dar chiar și conducători (vezi cazul Vasile Niță) care au contribuit la aceste performanțe, au fost realmente umiliți. Iar toate aceste cazuri au și un numitor comun, președintele Comitetului Director al clubului, Cristian Ceaușel, omul care taie și spînzură la club, care se pricepe și la fotbal, dar și la rugby, și la gimnastică, dar și la volei, și la atletism, dar și la handbal. În lipsa unor reacții de bărbați adevărați a celor de la secția de handbal feminin, Ceaușel a reușit să transforme un moment de maximă satisfacție, promovarea în Liga Națională, într-un episod de toată jena, cînd, la așa-zisele negocieri de final, le-a umilit, pur și simplu, pe fetele de care clubul urma să se despartă. Dacă le-a lăsat să vorbească 3 minute, altele au avut și o oră la dispoziție, totul culminînd cu reproșul incredibil pe care i l-a făcut uneia dintre ele, Nicoleta Vlad, că ar fi participat la o emisiune la TV Buzău, unde a vorbit și puțin, și fără să "atenteze" la imaginea clubului.

Absurdul merge și mai departe, tot Ceaușel fiind cel care i-a comunicat extremei stînga că nu mai este nevoie de serviciile sale, pentru că postul este acoperit! Nu antrenorul Romeo Ilie!  Pontaj pentru o feliuță de cașcaval și o bucățică de brînză!  Un alt moment ratat complet de echipa de handbal, prin grija clubului, a fost banchetul de final de an și pentru care fetele au fost pontate pentru fiecare fel de mîncare consumat! Cum clubul nu le-a pregătit nimic special pentru a marca evenimentul, stinghere și iritate, tot fetele și-au salvat petrecerea, punînd mînă de la mînă și aducînd o formație care a întreținut atmosfera.  

Nicoleta Vlad: "Plec cu fruntea sus, dar am rămas șocată de felul cum s-au comportat cu mine!" 

Fără îndoială, cea mai șocantă plecare din lotul cu care echipa a reușit promovarea în Liga Națională este cea a Nicoletei Vlad. Extrema stînga în vîrstă de 28 ani a venit vara trecută la Buzău, pe ultima sută de metri și s-a impus rapid în primul "7", devenind titulară incontestabilă, dovadă și prezența în 26 din cele 28 de etape, absențele datorîndu-se doar unor accidentări. Venită cu experiența Ligii Naționale căpătată în sezoanele în care a îmbrăcat tricourile Dunării Brăila și a lui Danubius Galați, Nicoleta a reprezentat la vremea aceea o adevărată afacere pentru echipa buzoiană: n-a cerut bani mulți la salariu, un venit completat însă cu prime de joc și a acceptat să stea la internat, la LPS! Asta în timp ce jucătoarele care au venit la echipă în timpul campionatului au primit salarii duble, ori chiar triple! Au fost amănunte care n-au contat acum, la finalul campionatului. Pentru Nicoleta, mai grav este că a refuzat în ultimul timp toate ofertele pe care le-a primit, fiind convinsă că-i va fi oferit un nou acord acum, în vară, așa cum i-a promis la început antrenorul Romeo Ilie și cum a asigurat-o, pînă în ultimul moment, șeful secției de handbal, Bogdan Radu.

"Nu m-aș fi așteptat să pățesc niciodată așa ceva cum am pățit la Buzău! Las la o parte acele negocieri, dacă le pot spune așa, pe care le-am purtat cu domnul Ceaușel și care au fost o bătaie de joc! A rămas surprins chiar și domnul director Cazan că nu mă număr printre jucătoarele care vor fi păstrate și pentru Liga Națională. Cînd m-au căutat vara trecută și au avut nevoie de mine, n-am ezitat și am venit cu inima desschisă la Buzău. N-a contat salariul, am acceptat să vin pe bani puțini, încrezătoare în promisiunile domnului Ilie, că vom renegocia la finalul campionatului. Am acceptat și să vin să stau la internat, la LPS, n-a fost o problemă pentru mine. Dar poate pe undeva am greșit și eu, că am crezut atît de mult în promisiunile lor. Am refuzat toate ofertele, au fost echipe care m-au sunat o lună de zile, nu m-am gîndit nici o clipă că nu voi continua la Buzău. Chiar Bogdan (n.r. șeful secției de handbal) mi-a spus să nu-mi fac probleme. De credulă ce am fost, la momentul acesta nu am echipă! Plec de la Buzău cu fruntea sus, mi-am lăsat loc de bună ziua, dar nu m-aș mai întoarce aici niciodată. Mi-a ajuns!", a spus Nicoleta, în exclusivitate pentru Șansa Buzoiană.  

Ce spune Romeo Ilie

"După ultima etapă, am demarat imediat discuțiile referitoare la cine vine și la cine pleacă. Despre Nicoleta Vlad, așa este, era luată în calcul pentru a-i fi propus un nou contract, de Liga Națională, numai că, în ultimul moment, a apărut posibilitatea de a transfera o super-extremă, încă cu mari șanse de reușită, lucru pe care i l-am transmis și domnului Ceaușel. Eram acoperiți pe postul pe care joacă Nicoleta Vlad și de aceea nu i-am mai propus apoi, un nou contract", a explicat antrenorul Romeo Ilie motivele care au stat la baza despărțirii de Nicoleta Vlad.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Același vis urît!
Meci amical, vineri, de la 11.00: SCM Buzău - HCM Slobozia

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU