Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5681 > Sport Nr. 5681 de miercuri, 16 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Din Liga Campionilor, la SCM Buzău


Ilyna, Vinyukova și Vidak, pentru Liga Națională!

Din țară, SCM Buzău le-a transferat deja pe Cristina Nan și Laura Leahu și e gata s-o aducă pe Alina Iordache

articol de: Mihai BALTAG
Ilyna, Vinyukova și Vidak, pentru Liga Națională!
 

SCM Buzău pregătește o campanie impresionantă de transferuri pentru întărirea echipei în vederea participării, din toamnă, în Liga Națională. Pentru staff-ul tehnic urmează, astfel, o perioadă de foc, cu căutări și tratative cu mai multe jucătoare. 

Primele transferuri deja perfectate, pentru că trebuiau înregistrate la Federație pînă la sfîrșitul lunii aprilie, au fost "straniere" Dziana Ilyna (Belarus), Natalia Vinyukova (Rusia) și Marijeta Vidak (Croația), iar din campionatul intern Cristina Nan (28 de ani, pivot, cîștigătoare a Ligii Campionilor cu CSM București, în acest sezon la Dunărea Brăila) și Laura Leahu (27 ani, extremă, ultima dată la Rapid București) și, aproape sigur, tratativele fiind avansate, Alina Iordache (36 de ani, portar, de la CSM București).

"Sîntem într-o campanie furibundă de transferuri, pentru că trebuie să ne ridicăm la nivelul celorlalte competitoare din Liga Națională. O să fie un campionat foarte greu la anul, toate echipele s-au întărit, se întăresc în continuare și sperăm ca după primele transferuri să găsim mai ușor și să răspundă mai eficient și jucătoarele abordate, cînd văd că vrem să construim o echipă competitivă. Am reușit pînă acum să le aducem pe Ilyna, de la Brăila, pe Vidak, din naționala Croației și Vinyukova, de la Zvezda, una din golgeterele echipei. Pe plan intern le-am transferat pe Cristina Nan și Laura Leahu  și sîntem în tratative avansate cu Alina Iordache", a spus antrenorul SCM-ului, Romeo Ilie. 

Vor și pleca jucătoare

În paralel cu căutările pe piața transferurilor, SCM Buzău poartă în aceste zile negocieri pentru noi acorduri cu jucătoarele din lotul actual, nu mai mult de 7 sau 8. "Nu am finalizat și nici nu vom fina­liza lotul pînă cînd nu definitivăm transferurile, pentru că nu știm cîte vom aduce și ce vom aduce și nu vrem să rămînem descoperiți pe anumite posturi", a mai spus Romeo Ilie.

Cine sînt "stranierele" SCM-ului

DZIANA ILYNA - Belarus, 22 de ani, centru

Ilina a început să joace handbal la Gandbolnîi Klub Gomel, clubul din localitatea sa natală. În vara anului 2014, ea s-a transferat la echipa rusă Astrahanocika, unde a jucat timp de două sezoane. În 2016, a ajuns la Vardar Skopje, în Macedonia, cu care a ajuns pînă în finala Ligii Campionilor. În iunie 2017, Ilina s-a transferat în România, la Dunărea Brăila, unde a evoluat în acest sezon. 

NATALIA VINYUKOVA - Rusia, 29 de ani, inter stînga 

Jucătoare experimentată, marcatoare. Vine de la Zvezda Zvenigorod, din prima ligă rusă, unde a mai evoluat și la Rostov și la Kuban. La Buzău nu va fi prima experiență externă, mai fiind legitimată în trecut la Salerno, în Italia și la Iuventa Michalovce, în Slovacia.  

MARIJETA VIDAK - Croația, 26 de ani, inter stînga

Componentă a naționalei Croației, cu care a participat la Campionatul European din 2016, ocupînd ultimul loc, și pentru care a adunat 11  selecții și 6 goluri. Vine la Buzău de la Podravka Koprivnica.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sentimente în alb și roșu

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU