Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5629 > Sport Nr. 5629 de marti, 13 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Marina Baboi a stabilit un nou record al Campionatelor Balcanice indoor U20


Supremație absolută în Balcani!

În lume, este numărul 4 mondial U20 în proba de 60 de metri plat

articol de: Mihai BALTAG
Supremație absolută în Balcani!
 

Campionatele Balcanice de atletism indoor U20, care au avut loc la sfîrșitul săptămînii trecute la Sofia și care au reunit la start atleți din 17 țări, i-au dat ocazia sprinterei buzoiene Marina Andreea Baboi să facă un nou tur de forță!

După cele 3 titluri naționale cucerite cu o săptămînă în urmă, la Naționalele indoor dn Capitală, unde timpul de 7.36 s, cu care a încheiat cursa de 60 de metri, a fost și cel mai bun care s-a alergat în România în ultimii 13 ani, Marina a devenit, sîmbătă seară, campioană balcanică U20 în proba de 60 de metri plat. Și a confirmat supremația absolută în sprintul juvenil din Balcani, stabilind, totodată, și un nou record al Campionatelor Balcanice indoor U20, cu timpul de 7.45s, corectîndu-și propriul record de 7.67 s, pe care tot ea îl stabilise anul trecut, la Istanbul. Dublă legitimată LPS Buzău - CSA Steaua București, elevă a profesorilor Doina Voinea și Gabriel Nicolau, Marina Baboi este neînvinsă pe distanța de 60 de metri în acest sezon de sală și este la a 7-a clasare pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în acest an, cu 3 titluri de campioană națională - 2 la senioare, unul la U23 și un titlu balcanic U20, fiind și numărul 4 mondial al probei în clasamentul U20. La Sofia, Marina și-a adăugat în palmares al 7-lea titlu balcanic, ea fiind deținătoarea ultimelor 5 titluri balcanice U20 decernate în probele de sprint în sala sau aer liber: 60 de metri, 100 de metri, 200 de metri și ștafetă 4x100 de metri.  

În week-end, ținta Istanbul!!

La sfîrșitul săptămînii, Marina își va muta cartierul general la Istanbul. Sîmbătă, ea va concura în probele de 60 de metri plat și ștafetă 4 x 100 de metri la Campionatele Balcanice indoor de seniori, iar duminică va onora invitația Federației Turce de Atletism de a participa la Grand Prix-ul "Cupa Istanbul", unde va concura în proba de 60 de metri plat! Între timp, Marina va trece și prin altfel de emoții în această săptămînă, de astăzi urmînd să susțină probele de competențe ale examenului maturității - Bacalaureatul!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Amical Metalul - Lanuri, sîmbătă, de la 12.00
Meciuri amicale cu campioana!
Final de tur la Brăila

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU