Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5623 > Sport Nr. 5623 de luni, 5 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Handbalistele SCM-ului, puse în dificultate mai mult ca de obicei


Un test binevenit!

SCM Buzău - Știința București 29-22 (12-8)

articol de: Mihai BALTAG
Un test binevenit!
 

Știința București a fost exact adversara de care avea nevoie SCM Buzău pentru a-și testa forțele, cu adevărat, în acest moment al campionatului și cu obiectivul deja îndeplinit. Solidă, agresivă, cu multe jucătoare bune, cu experiență, formația bucureșteană este sau a fost cu mult peste cele din Bacău, Călărași ori Plopeni, echipe care abia înscriau 4-5 goluri într-o repriză atunci cînd au întîlnit trupa lui Romeo Ilie. 

Într-adevăr, disputa de sîmbătă după-amiază, de la Sala Sporturilor a oferit celor peste 1.000 de suporteri - handbalul feminin este singurul sport din Buzău care poate atrage atîta lume la un meci! - o dispută interesantă, pasionantă, cu multă tensiune. Iar Știința chiar a venit să joace! Conduse în teren de fostul inter al Rapidului, Mihaela Popa, bucureștencele au pus reale probleme gazdelor în primele 20 de minute, în care s-au aflat mai mereu la conducere.

A trebuit să vină momentul în care Anca Ionescu și Alina Horjea să ia meciul pe cont propriu, iar reușitele celor două super-jucătoare au făcut ca lucrurile să se așeze pe făgașul normal, cu o diferență destul de lejeră la pauză, 12-8. Anca și Alina au început furtunos și partea secundă, iar scorul a început să ia proporții, 18-10 în minutul 40! 

Moment de cumpănă: triplă eliminare!

Un clinci pe semicerc între Nicoleta Vlad și una dintre adversare, judecat aiurea de cele două arbitre, Lungu și Paraschiv, a făcut ca echipa buzoiană să rămînă, pentru cîteva zeci de secunde, cu doar 3 jucătoare de cîmp pe teren, Horjea, Mărginean și Goran, Ciuplea și, mai apoi, Vlad și Ionescu fiind eliminate! Buzoiencele au gestionat însă perfect momentul, chiar au reușit să și înscrie o dată prin Alina, după care, reluată în efectiv complet de SCM, partida a curs într-o singură direcție. Pe final, ca spectacolul să fie total, pe lista marcatoarelor și-a trecut numele și Laura Bujoiu, cu o reușită "din poartă în poartă"! Scor final: 29-22, cea de-a 18 victorie la rînd pentru fetele lui Romeo Ilie!  

SCM Buzău: Laura Bujoiu (1), Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Io­nescu (11), Alina Horjea (9), Alina Dragu, Nicoleta Vlad (3), Ionela Goran (3), Roxana Tabarcea, Cristina Strahan (1), Cristiana Ciuplea (1), Andreea Mărginean, Gabriela Drugău, Mădălina Mureș, Gabriela Vrabie. Antrenor: Romeo Ilie

Pauză două săptămîni și apoi în Cupă cu Galațiul

După meciul de sîmbătă, cu Știința, Romeo Ilie le-a oferit o foarte scurtă vacanță elevelor sale, care vor reveni la antrenamente miercuri. Și asta întrucît etapa viitoare echipa buzoiană are pauză în campionat, următorul meci fiind pe 17 februarie, la Sala Sporturilor, cu Danubius Galați, în optimile de finală ale Cupei României. În campionat, SCM Buzău va evolua din nou abia pe 24 februarie, în deplasare, cu Steaua București. 

Romeo Ilie: "Chiar ne-am apropiat decisiv de promovare!"

Dacă mai exista vreo urmă de îndoială, victoria de sîmbătă a pus capăt oricăror discuții despre promovarea în Liga Națională, echipa buzoiană mai avînd de așteptat doar confirmarea matematică.

"Chiar ne-am apropiat decisiv de promovare cu această victorie. Avem multe puncte avans față de rivalele noastre, asupra cărora avem și avantajul rezultatelor directe. O să începem să ne pregătim pentru Liga Națională, avem nevoie de jucătoare și avantajul nostru este că putem să demarăm discuții, că știm sigur acum pe ce poziție ne aflăm", a spus antrenorul Romeo Ilie. Altfel, Ilie a considerat binevenit meciul cu Știința, care le-a oferit elevelor sale o adversară de calitate: "A fost bine că a venit acest joc, cu o echipă mai aproapiată valoric, cu jucătoare bune, cu experiență, care să ne pună probleme. Parcă prea credeam că totul vine de la sine!" 

Divizia A - Etapa a 19-a 

Școala 181 București - CNOT Iași 29-26
Știința Bacău - Neptun Constanța 25-27
Dinamo București - CSS Tulcea 36-27
CSU Tîrgoviște - Activ Plopeni 24-41
SCM Buzău - Știința București 29-22
Steaua București - CSM 2 București 26-26
Spartac București - Danubius Călărași 19-23
HCF Piatra Neamț a stat

Clasament 

1.SCM BUZĂU  54
2.Constanța  45
3.Piatra Neamț  39
4.Știința   39
5.CSS Tulcea  36
6.CSM 2   34
7.Dinamo   30
8.Bacău   24
9.Steaua   23
10.CNOT Iași  19
11.Școala 181  13
12.Plopeni   12
13.Călărași   12
14.Spartac   8
15.Tîrgoviște  4  

Etapa a 20-a - sîmbătă, 10 februarie 

CSM 2 București - CSU Tîrgoviște
Activ Plopeni - Știința Bacău
Neptun Constanța - Dinamo București
CSS Tulcea - Spartac București
Danubius Călărași - Școala 181 București
CNOT Iași - HCF Piatra Neamț
Știința București - Steaua București
SCM Buzău stă

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU