Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5531 > Sport Nr. 5531 de miercuri, 13 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Debut în noul sezon pentru echipa feminină de handbal


Alt nume, același obiectiv!

SCM Buzău - Neptun Constanța, astăzi, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor

articol de: Mihai BALTAG
Alt nume, același obiectiv!
 

Echipa feminină de handbal își face debutul în noul campionat, într-un meci împotriva lui Neptun Constanța, care va avea loc în această după-amiază, la Sala Sporturilor, începînd cu ora 17.00.

N-a fost deloc o vară ușoară, începută cu destule incertitudini, însă lucrurile s-au așezat pe un oarecare făgaș normal odată cu cooptarea în noul club sportiv al Primăriei. În mod normal, asta ar însemna un trai mai bun și noi perspective, însă doar timpul va demonstra dacă a fost ceva bun sau nu. Obișnuite cu greul, fetele au strîns din dinți mai mereu și n-au coborît nivelul performanței, dovadă cele 4 prezențe consecutive la turneul de baraj, culminînd cu promovarea în Liga Națională din vara lui 2016, cînd, din motive binecunoscute, echipa a fost obligată să facă un pas înapoi. Începe, așadar, un sezon în care Romeo Ilie și fetele sale o vor lua din nou de la capăt, cu același obiectiv, locurile 1-3. Vor fi și cîteva adversare noi, precum Steaua București, CSS Tulcea și Danubius Călărași, însă în lupta la vîrf vor conta aceeași Știința București, Neptun Constanța și poate Dinamo, deci, la prima vedere un culoar accesibil.  

Romeo Ilie: "Omogenitatea ar fi marea problemă"

Dată fiind situația de moment de la echipă, Neptun Constanța n-a fost deloc adversarul dorit la debut. Învingătoare în ultimul meci direct, amical, la turneul de la Plopeni, de la începutul lunii, echipa constănțeană mizează pe atuul omogenității, ceea ce nu se poate spune despre formația buzoiană. Campania de transferuri a fost oarecum ratată, după ce, din cauza situației incerte, staff-ul tehnic n-a putut finaliza negocierile cu jucătoarele dorite. Totuși, chiar și așa, s-au reușit cîteva lovituri, cea mai importantă fiind, de departe, Alina Horjea-Braniște. În vîrstă de 36 ani, Alina a evoluat ultima dată, în ultima parte a sezonului trecut, la Dinamo București. Jucătoare de mare valoare și cu o experiență uriașă în handbalul românesc, evoluînd, de-a lungul timpului, la echipe precum Oțelul Galați, Rulmentul Brașov, Oltchim Rm. Vîlcea și Dunărea Brăila, plus 38 de selecții și 106 goluri în echipele naționale de junioare, tineret și senioare, Alina Horjea a revenit, astfel, acasă, la Buzău, pentru care a mai evoluat în sezonul 2009-2010. Pe lîngă Alina, au mai venit la echipă extremele Nicoleta Vlad și Alina Dragu și portărița Laura Bujoiu.

"Neptun Constanța este un adversar periculos, o echipă foarte bună, bine închegată. Noi încă nu sîntem așa cum trebuie, jucătoarele noi au venit mai tîrziu și mai durează omogenizarea. Dar, sperăm să depășim acest neajuns și să începem cu o victorie", a declarat antre­norul Romeo Ilie.

Pentru partida de astăzi, Anca Ionescu va forța, deși nerefăcută după accidentarea suferită la turneul de la Plopeni, în schimb va lipsi una dintre cele mai bune fete, Roxana Tabarcea, și ea accidentată la acel turneu.  

Divizia A - Etapa 1, astăzi: 

Steaua București - CSS Tulcea
Știința Bacău - CNOT Iași
Dinamo București - HCF Piatra Neamț
CSU Tîrgoviște - Danubius Călărași
Știința București - Activ Plopeni
SCM Buzău - Neptun Constanța
CSM 2 București și Spartac București stau

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Viitorul Buzău a reușit "dubla" la Trofeul "Buzăul Sportiv"
Noul sezon al Ligii a 3-a începe pe 25 august
Dictatura Ceaușel: "Vorbești prea mult pe la TV!"
Ovidiu Ionescu și spaniolul Alvaro Robles, învinși în finală la Open-ul Chinei

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU