Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5472 > Sport Nr. 5472 de luni, 19 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Deși a dominat 90 la sută din meci, Lanuri a pierdut finala pe mîna portarului Sava


FC Buzău, cîștigătoarea Cupei României

FC Buzău - Voința Lanuri 3-2 (1-1, 1-1)

articol de: Mihai BALTAG
FC Buzău, cîștigătoarea Cupei României
 

FC Buzău a cîștigat joi seară, după un meci decis după prelungiri, finala județeană a Cupei României! În ultimul act, disputat pe Stadionul "Gloria", echipa pregătită de Vasile Tudose s-a impus cu scorul de 3-2 (1-1, 1-1) în fața Voinței Lanuri.

FC Buzău a marcat prima, prin Cîmpeanu, în minutul 8, cei din Lanuri au egalat prin Lazăr, în minutul 26 și au trecut în avanataj în minutul 95, după reușita lui Voinea. Într-un final incredibil, FC Buzău a marcat de două ori în minutele 119 și 120, prin Zaplaic si Cîmpeanu, gafele portarului Voinței, Sava, fiind decisive în economia rezultatului final, în condițiile în care, fără să se remarce în mod special, Voința Lanuri a dominat aproape tot jocul! FC Buzău a intrat în posesia trofeului, la doar un an de la înființare și după ce, la finele sezonului recent încheiat, a promovat în Liga a 4-a.

Petre ar fi vrut penalty-uri

La fel ca majoritatea spectatorilor neutri de la acest meci, și președintele Asociației Județene de Fotbal, Adrian Petre, și-ar fi dorit ca finala să se decidă în urma loviturilor de departajare. "Sincer, eu îmi doream ca acest joc să fie tranșat la loviturile de departajare. Noroc pentru cei de la FC Buzău, păcat pentru cei de la Lanuri, dar spectacolul a fost foarte frumos", a spus la final Petre.  

Organizare impecabilă a AJF-ului

În ton cu ceea ce a pregătit Federația la finala FC Voluntari - Astra Giurgiu, de la Ploiești, și Asociația Județeană de Fotbal a oferit un spectacol de zile mari cu prilejul evenimentului de joi seară. Finalistele, FC Buzău și Voința Lanuri, au intrat pe teren însoțite de acordurile unei fanfare militare, care a oferit apoi un scurt moment muzical foarte apreciat de public. Avertizați din timp de anouncerul evenimentului, secretarul general AJF Marian Lambru, că în pauză vor avea parte de o mare surpriză, spectatorilor le-a fost prezentat un show cu lasere, plin de lumină și culoare, pus în evidență de singerea nocturnei.

Înaintea finalei, tot AJF a organizat un meci de old-boys, între foști mari jucători ai Gloriei și din campionatele județene. "Am promis buzoienilor că, de la an la an, Asociația Județeană de Fotbal va veni cu spectacol. Calitatea crește în fiecare an. Cred că ne-am ținut de cuvînt, a fost un spectacol frumos, cred că ne-am ridicat la nivelul pretențiilor pe care le-am cerut și cred că am fost la nivelul finalei Cupei României disputată de curînd la Ploiești. Începînd cu meciul de old-boys, totul eu cred că a fost un spectacol extraordinar", a spus președintele AJF, Adrian Petre.    

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Atleții de la SCM Buzău, două titluri la Naționalele de cros!
"Mîna dreaptă" lovește din nou!
Victorie pentru SCM Buzău în derby-ul de la rugby
Rîmnicenii, o nouă înfrîngere la scor
Nu s-ar putea să jucați doar în deplasare?
Handbaliștii, ca și calificați la baraj!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU