Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5471 > Sport Nr. 5471 de vineri, 16 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Campioana Buzăului forțează promovarea în Liga a 3-a


Haide, Metalul!

CS Amara - Metalul, sîmbătă, ora 18.00, în manșa tur a barajului

articol de: Mihai BALTAG
Haide, Metalul!
 

Fotbalul buzoian își poate propulsa din nou, după 2 ani, campioana în Liga a 3-a. După ce, în 2015, Olimpia Rm. Sărat a obținut promovarea tranșînd în favoarea ei duelul cu gălățenii de la Avîntul Valea Mărului, Petrolul Berca a încercat, vara trecută, să se alăture, rîmnicenilor, în cel de-al treilea eșalon, dar, deși a cîștigat barajul cu campioana Covasnei, Nemere Ghelnița, n-a avut bani să continue în Liga a 3-a.  

Acum este rîndul Metalului să joace cu promovarea pe masă, într-o dublă manșă cu campioana Ialomiței, CS Amara. Primul meci al barajului are loc sîmbătă seară, de la ora 18.00, pe terenul ialomițenilor, dar promovarea se va decide, probabil, o săptămînă mai tîrziu, la Buzău. Pe hîrtie, cu un lot mult mai valoros, Metalul, cu un sezon excelent - 30 de meciuri, 29 de victorii și o remiză - se anunță mare favorită. 

Patrick Benga: "Să fim concentrați!"

Fotbaliștii campioanei sînt conștienți de șansa mare pe care o au ca, din toamnă, să evolueze în cel de-al treilea eșalon. Căpitanul echipei, Patrick Benga cere însă concentrare și spune că, în ceea ce-i privește pe coechipierii săi, nimeni nu concepe altceva decît promovarea. "Noi, jucătorii, sîntem foarte montați pe obiectivul clubului, sîntem foarte montați să promovăm. Ca și lot, adversarii noștri nu stau rău deloc, au cîțiva jucători cu experiență la nivel de Liga a 2-a și Liga a 3-a. Ca și noi, au un joc care începe cu o construcție de la portar, au mijlocași centrali cu o calitate foarte bună a paselor, o să ne pună ceva probleme. Trebuie să fim destul de concentrați, să putem să contracarăm toate posibilitățile adversarului de a ajunge la poarta noastră", a spus Patrick. 

Vali Stan: "Sîntem peste ei, dar nu atît de evident pe cît crede lumea!"

Dincolo de ceea ce au reușit jucătorii în teren, omul care a marcat în mod categoric parcursul Metalului a fost Vali Stan. Antrenorul campioanei nu se lasă dus de val, spune că, deocamdată, echipa nu și-a atins obiectivul și avertizează asupra adversarei de la baraj, pe care toți o consideră victimă sigură în fața buzoienilor. "N-am făcut mare lucru deocamdată, n-am făcut decît să terminăm pe primul loc. Obiectivul nostru este accederea în Liga a 3-a, deci nu l-am îndeplinit deocamdată. Am primit ca și adversar o echipă accesibilă, dar același lucru îl pot spune și ei. Nu este un adversar atît de facil sau așa de ușor de bătut, dinainte să jucăm, este un adversar care în mod sigur nu ne va pune atît de multe probleme cum ar fi pus Petrolul Ploiești, dar nici noi nu sîntem atît de valoroși, să avem tradiția unor jocuri de baraj. E drept că lotul de jucători pe care îl avem ne dă speranțe pentru a promova și comparativ cu jocul lor, pe care l-am urmărit în două partide, avem un plus peste ei, dar nu atît de mare și atît de evident. Trebuie să respectăm orice fază, orice acțiune de joc, fie că e în apărare sau în atac, încît să ieșim bine din aceste două meciuri. Nu au o echipă atît de slabă, așa cum mulți spun fără să o vadă, și nu vreau să intre în mintea jucătorilor sau a celor care sînt la clubul nostru că deja trebuie să pregătim șampania. Eu sper ca echipa să arate bine în aceste două meciuri de baraj, mă bazez pe aceleași lucruri pe care le-am cerut de 2 ani de zile, posesie prelungită, dinamică, mișcare, atac pozițional. Sper să promovăm!", a spus Vali. 

Robert Tereacă, antrenorul Amarei: "Nu sîntem un adversar facil!"

Chiar dacă, pe undeva, sînt conștienți că pornesc cu șansa a doua în dubla manșă de baraj cu Metalul, ialomițenii avertizează campioana Buzăului să nu se aștepte la un meci ușor. Gazdele de sîmbătă mizează pe meciul tur, în fața propriilor suporteri, să obțină un rezultat care să-i mențină în cărți în returul de la Buzău. "Metalul Buzău este un adversar pe care îl respectăm. Nu vom fi însă un adversar facil. Ne îndreptăm atenția către meciul de acasă, pe care îl pregătim cu mare atenție și ne dorim să facem o partidă frumoasă și o surpriză plăcută suporterilor noștri", a declarat antrenorul lui CS Amara, Robert Tereacă, pentru independentonline.ro.  

Program baraj 

CS Strehaia (MH) - Voința Saelele (TL)
Pescărușul Sarichioi (TL) - Suporter Spirit Club Farul Constanța (CT)
Dentaș Tărtășești (DB) - Petrolul 52 Ploiești (PH)
ACSF "Alb-Negru" al Studenților Clujeni (CJ) - FC Lăpușul Tg. Lăpuș (MM)
Diosig Bihardioszeg (BH) - Șoimii Lipova (AR)
FC Avrig (SB) - Unirea Bascov (AG)
Progresul Spartac (B) - Voința Crevedia (IF)
Mureșul Rușii-Munți (MS) - Viitorul Ghimbav (BV)
CS Amara (IL) - Metalul Buzău (BZ)
Dunărea Giurgiu (GR) - Agricola Borcea (CL)
PROMureșul Toplița (HR) - ASCS KSE Tg. Secuiesc (CV)
Internațional Bălești (GJ) - Tractorul Cetate (DJ)
Viitorul Dăești (VL) - Milcov (OT)
Unirea 08 Tășnad (SM) - Dumbrava GÎlgău-Almașului (SJ)
ACS Dumitra (BN) - Bucovina Rădăuți (SV)   
Sănătatea Dărăbani (BT) - Viitorul Curița (BC)
Victoria Traian (BR) - FC 2007 Gîrceni (VS)
Unirea Mircești (IS) - Suporter Club Oțelul Galați (GL)
Teiul Poiana Teiului (NT) - CSM Focșani 2007 (VN)
Viitorul Caransebeș (CS) - Șurianu 1945 Sebeș (AB)
Inter Petrila (HD) - ACS Ghiroda (TM)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Viitorul Buzău a reușit "dubla" la Trofeul "Buzăul Sportiv"
Noul sezon al Ligii a 3-a începe pe 25 august
Dictatura Ceaușel: "Vorbești prea mult pe la TV!"
Ovidiu Ionescu și spaniolul Alvaro Robles, învinși în finală la Open-ul Chinei

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU