Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5460 > Sport Nr. 5460 de luni, 29 mai 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Stejarul a fost învinsă în semifinale la Suceava și a ratat prezența în ultimul act


Finala mică, ultima provocare!

Bucovina Suceava - Stejarul Buzău 19-12 (13-9)

articol de: Mihai BALTAG
Finala mică, ultima provocare!
 

Stejarul a ratat calificarea în finala campionatului Diviziei Naționale de Seniori. Bucovina Suceava a fost echipa care le-a refuzat rugbiștilor buzoieni prezența în ultimul act, învingîndu-i, sîmbătă dimineață, în semifinale, scor 19-12, adică exact rezultatul cu care sucevenii s-au impus și în turul sezonului regulat!

Conștienți că nu vor avea și drept de recurs, semifinala fiind programată într-o manșă unică, pe terenul moldovenilor, jucătorii lui Costică Merșoiu au plecat spre Suceava cu un singur gînd, victoria. Pe Stadionul "Unirea", în fața propriilor suporteri, acolo unde au bifat victorii pe linie, sucevenii au început mai bine partida și s-au desprins prin eseul marcat de Dragoș Manole, transformat, și prin două lovituri de pedeapsă concretizate de Sabin Crețu. Stejarul n-a cedat însă nici o clipă, iar Teodor Nițu, cu 3 lovituri de penalitate transformate, a menținut suspansul pentru partea secundă, 13-9 la pauză. În startul părții secunde, buzoienii au avut două momente în care ar fi putut schimba soarta meciului. Mai întîi, Nițu a mai reușit transformarea unei lovituri de pedeapsă, 13-12, scor la care tot el a mai încercat o transformare dintr-o astfel de execuție, însă arbitrii au considerat că mingea n-a trecut printre buturi. Echilibrul a fost în continuare nota dominantă, apărările și-au făcut cu prisosință treaba, însă în ultimul sfert de oră Sabin Crețu a transformat alte două lovituri de pedeapsă și Bucovina a sărbătorit calificarea în marea finală. Acolo unde o va întîlni pe CS Năvodari, care a învins-o pe Știința Petroșani, în cealaltă semifinală, cu scorul de 38-24. "Păcat, am fost peste ei în multe momente, au și recunoscut asta cu mult fair-play, dar asta este, n-avem ce face și vom juca finala mică. I-am felicitat pe băieți la final, au făcut tot posibilul și n-avem ce le reproșa!", a spus după meci președintele Vasile Niță.    Stejarul: Trifan, Georgescu, Moise, Tatu, Grigore, Bulearcă, Baboiu, Spătărescu, Cocîrlă, Nițu, Caloian, Boian, Iordan, Dumitrache, Bîsceanu. Rezerve: Roman, Barbu, Constantin, Dogaru, Gongu, Mănicu. Antrenor: Costică Merșoiu

Finalele sîmbătă, pe "Arcul de Triumf"

Finalele mare și finala mică ale Diviziei Naționale de Seniori vor avea loc sîmbătă, pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală, după următorul program:

Finala locurilor 3-4: Stejarul Buzău - Știința Petroșani
Finala locurilor 1-2: CS Năvodari - Bucovina Suceava

Cîștigătoarea va promova în SuperLigă, iar învinsa va juca un baraj cu penultima clasată din primul eșalon.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU