Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5420 > Sport Nr. 5420 de marti, 28 martie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Șansa găzduiește astăzi un super-comentariu despre echipa de rugby Stejarul


Prețul biletului: o promisiune

articol de: Codruț BACIU
Prețul biletului: o promisiune
 

Povestea sportului buzoian continuă, însă nu cu fotbalul, ci cu rugby-ul. Pe deoparte, această continuare este normală și așteptată, pentru că istoria recentă ne-a arătat că se pot face lucruri frumoase chiar și cu bani puțini. Pe de altă parte însă, ca mai toate sporturile de echipă din România, rugby-ul suferă, iar echipele se împuținează. Nu este numai cazul condu­cerii clubului Stejarul din Buzău: la nivel național, există o reti­cență tot mai pronunțată în a te mai încrede în promisiuni financiare atunci cînd vine vorba de sport. Din fericire, această reținere, altminteri sănătoasă, a fost nejustificată în cazul echipei noastre de rugby.   


Pentru că cel mai important sponsor și partener (cam singurul, de altfel) s-a ținut de cuvînt și livrează și sezonul acesta. Este vorba de Consi­liul Județean. Nu e vreo aclimatizare politică aici, dar cînd oamenii-s paroliști e corect s-o spui. Vasăzică Merșoiu și echipa merg mai departe încă un sezon măcar. Sîmbătă, pe 25 martie, echipa noastră a avut primul meci al returului, cu RCM Galați. Meciul a fost cîștigat de gălățeni cu 27-17, aceștia scăpînd de ultimul loc al clasamanetului. Băieții noștri nu au făcut un meci bun, greșelile au fost destule, însă dorința de performanță este acolo. Nu vom intra prea mult în detalii ce țin de joc, pentru că vom avea timp să facem asta în etapele următoare. Astăzi, doar vom trece în revistă cîteva detalii ce țin de clubul nostru. În primul rînd, in intersezon au avut loc cîteva schimbări în conducerea clubului. Și de voie, și de nevoie. Pentru cititorii care nu știu, Mauro Angelini a fost membru fondator al clubului, dar și președintele său. Cu el în prima linie, Stejarul a promovat în Superliga rugby-ului românesc. În general, Mauro făcea ca lucrurile să se întîmple la club, însă o facea lăsînd impresia că e ușor. Evident, nu era. Iar italienii chiar au un cuvînt care desemnează această lejeritate aparentă în a face performanță cu zîmbetul pe buze: "sprezzatura". Îl salutăm pe Mauro și îi mulțumim pentru anii ăștia de sprezzatura! Locul său la timonă este luat de Gelu Baciu, care devine Președintele clubului. Spre deosebire de Mauro, pe care comunitatea buzoiană l-a adoptat că-i băiat simpatic, Gelu Baciu este comunitatea. De peste 20 de ani are propriul business în Buzău (de calculatoare, dar nu facem reclamă pe aici), a terminat Facultatea de Matematică din Timișoara, e pasionat de stupărit și vinuri bune, iar pentru mai multe detalii îl găsiți pe Google. Președinte executiv, nebun după rugby și sponsor atunci cînd situația o impune rămîne același Vasile Niță, care tocmai a împlinit 60 de ani. La mulți ani, domnule președinte! 60 de ani e o vîrstă frumoasă, dar nu mai frumoasă ca aia de 20. Vedeți, ăsta e spiritul rugby-ului buzoian: ne distrăm și ne deprimăm unii pe alții, sîntem ca o familie. Da, la glume nu ne întrece nimeni, însă rămîne realitatea: dintre toate echipele din Divizia Națională de Seniori, Buzăul are cei mai puțini bani. De departe. Și nu-i ca și cînd jucătorii ar avea pretenții exagerate, că n-au. Dar fără bani pentru sportivi (că cei din conducere fac oricum voluntariat) e greu să faci ceva.

"Veniți la meciuri, că e nevoie de zgomot!"

Și cîteva date și cifre, ca să vă convingem că se pot face performanțe importante dacă există sprijin. În primul rînd, Stejarul are în total 197 de sportivi legitimați, care sînt angrenați în competiții la diferite niveluri. Avem o bază bună de selecție, plină de copii care-s și talentați, și deștepți. Nu că-s ai noștri, dați o tură pe la antrenamente ca să vă convingeți. Și veniți și la meciuri, că e nevoie de zgomot. În Divizia Națională de Juniori, avem două echipe, la U16 și U18. Se joacă tare și acolo. Avem un campionat de minirugby 12-14 ani, format din zece echipe: una din Buzău și nouă din județ. Cam așa stau lucrurile acum și ăsta-i paradoxul dureros: copiii s-ar dedica, le place, dar comunitatea și oamenii cu bani, mai puțin. Deocamdată. Următorul meci al Stejarului va fi la Bîrlad, pe 1 aprilie. Iar apoi acasă, cu Suceava, pe 22, cînd sînteți așteptați la meci. Intrarea pe stadion nu costă bani, dar veți fi puși la poartă să promiteți că veți povesti la minimum 3 prieteni despre echipa de rugby din Buzău.

Hai ai noștri!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU