Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5409 > Sport Nr. 5409 de luni, 13 martie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Apreciere maximă făcută de Gabriel Nicolau elevei sale, Marina Baboi


"Cea mai bună sportivă de cînd antrenez!"

"Performanțele mele i se datorează și domnului antrenor, îi mulțumesc!", a răspuns Marina

articol de: Mihai BALTAG
"Cea mai bună sportivă de cînd antrenez!"
 

Atletismul buzoian și-a prezentat vineri, la Liceul cu Program Sportiv, într-o conferință de presă, pe doi dintre cei mai de seamă reprezentanți ai săi la ora actuală, multipla campioană națională, sprintera Marina Baboi și aruncătorul de greutate Marius Bîra, alături de care s-au aflat cei doi antrenori, Gabriel Nicolau, respectiv Gheorghe Hîrjoi. 

Pentru fiecare dintre ei, sportivul pe care îl pregătește reprezintă o mare mîndrie, Nicolau recunoscînd chiar că, în cei aproape 20 de ani de antrenorat, n-a mai întîlnit o sportivă de nivelul Marinei Baboi. "Marina e cea mai bună sportivă pe care am pregătit-o de cînd antrenez, de aproape 20 de ani. Este o sportivă care a început atletismul în clasa a 2-a, în scurt timp a devenit campioană națională și de atunci pînă în prezent a cîștigat tot ce se putea cîștiga la fiecare categorie de vîrstă și chiar categorii de vîrstă superioare. În prezent este campioană națională de tineret, categorie care este cu 4 ani peste vîrsta sportivei mele. Nu pot să spun decît că orice antrenor și-ar dori să antreneze un asemenea sportiv!" Cuvintele antrenorului n-au rămas fără reacție din partea Marinei: "Performanțele pe care le-am avut anul trecut cît și cele pe care le-am avut pînă acum în acest an i se datorează și domnului profesor, căruia îi mulțumesc. A fost un an destul de dificil, un an greu, cu multe provocări, în care am muncit mult și mă bucur că s-au văzut la final toate rezultatele".

Cum a ajuns la atletism

Marina Baboi a dezvăluit cîteva amănunte mai puțin cunoscute de la începutul carierei, practic din momentul în care a făcut pasul decisiv spre sportul care i-a adus pînă acum atîtea performanțe, medalii și trofee. "Întîmplător am ajuns să fac sport, nu m-a îndrumat nimeni! Atunci învățam la Liceul Pedagogic, doamna mea profesoară de sport de acolo m-a văzut, a luat legătura cu tatăl dînsei, domnul profesor Medvediuc, care, la rîndul lui, care, l-a sunat pe domnul profesor Gabriel Nicolau și așa am ajuns să dau niște probe și am început să fac sport", a spus Marina.

Gicu Hîrjoi: "Marius e un mare sportiv și un băiat deosebit!"

Ca și în cazul lui Gabriel Nicolau, și pentru Gheorghe Hîrjoi sportivul pe care îl pregătește, aruncătorul de greutate Marius Bîra reprezintă un motiv de mare satisfacție. Hîrjoi are planuri mari cu Marius în următoarea perioadă. În acest an, cei doi au ca țintă participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European, din vară, de la Gyor, în Ungaria, apoi Campionatul Mondial din Kenya și, într-un final, participarea la Jocurile Olimpice din 2020 și 2024.

"Am întîlnit un mare sportiv, un băiat deosebit din toate punctele de vedere. Sîntem la început de drum, avem 3 ani de cînd facem performanță, avem performanțe deosebite la aruncarea greutății, cu record național anul trecut. Anul acesta vizăm o competiție de anvergură destinată sportivilor tineri, de vîrsta lui, născuți 2000, e vorba de Festivalul Olimpic European care se va desfășura la Gyor, în Ungaria și unde încercăm să ne apropiem de podium. Încercăm să prindem Olimpiada din 2024 și vom vedea pe parcurs ce se va mai întîmpla", a spus profesorul Hîrjoi.

Pe lîngă obiectivele enunțate de antrenorul său, Marius Bîra a adăugat și unul personal, "un vis" după cum s-a exprimat, participarea la Campionatul Mondial din Kenya: "Fac atletism de 3 ani, timp în care am reușit să obțin cîteva titluri importante. La început a fost greu, deoarece eram foarte emoționat la concursuri și asta mă dezavantaja (...) Ca obiectiv principal aș avea F.O.T.E., care se va desfășura în vară, unde sper să obțin un loc cît mai bun, apoi visul meu este să ajung la Campionatul Mondial din Kenya, tot în această vară și să încerc să intru în finală".  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Deplasările n-au fost cu probleme

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU