Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2548 > Sport Nr. 2548 de marti, 28 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

A doua pugilistă a lumii, Steluța Duță, se destăinuie

articol de: Marius Tudor
A doua pugilistă a lumii, Steluța Duță, se destăinuie
 

O tînără din Buzău se poate mîndri că a cucerit lumea cu pumnul. Are numai 19 de ani, dar a reușit să devină celebră într-un sport considerat pînă nu demult o redută exclusiv masculină: boxul. Stela Duță a devenit recent a doua pugilistă a lumii, adjudecîndu-și medalia de argint la Campionatul Mondial de box feminin de la New Delhi.
Nu a fost totuși o mare surpriză, pugilista buzoiană fiind neînvinsă de ani buni pe ringurile din Europa. Confruntarea din India a fost totuși extrem de dificilă și numai ambiția, mintea și curajul au făcut-o să ajungă pînă în finală. Stela Duță, vicecampioana mondială,  își exprimă și regretul :"…mi-a părut rău că am pierdut chiar cu India, vroiam și eu să-mi cînte imnul, al doilea, imnul României, să se audă imnul meu acolo."  Succesul Stelei Duță este cu atît mai impresionant cu cît a fost clădit pe o copilărie nu tocmai fericită. Tînăra a crescut într-un centru de plasament, iar viața a simțit-o ca o permanentă luptă, așa cum i se întîmplă și în ring. De fiecare dată însă cînd i-a fost greu a strîns din dinți și și-a canalizat toată puterea către sport și performanță.
Constantin Voicilaș, antrenorul Steluței spune că a vrut să facă totul pentru acest copil:
"Avînd în vedere că nici eu nu am avut o copilărie foarte fericită ca alți copii, cred că am căpătat o sensibilitate deosebită pentru acești copii care nu au nici un sprijin și în momentul în care a venit în sală acea sensibilitate s-a amplificat și mi-am propus să fac totul pentru acest copil." Pentru tînăra vicecampioană mondială urmează alte clipe dificile.  Din cauza vîrstei, ea trebuie să părăsească centrul de plasament și să își găsească un acoperiș deasupra capului. Un lucru pe care nu-l poate cîștiga nici cu pumnii și nici cu mintea, dar pe care l-ar prefera multor altor victorii obținute în ring.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU