Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5074 > Sport Nr. 5074 de vineri, 30 octombrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Primul derby al sezonului se joacă sîmbătă, de la ora 10.30, la Sala Sporturilor


E momentul fetelor: să aveți baftă!

H.M. Buzău - Știința București, duel pentru promovarea directă în Liga Națională

articol de: Mihai Baltag
E momentul fetelor: să aveți baftă!
 

Sportul buzoian își joacă sîmbătă o carte mare! Într-o perioadă în care performanțele sînt tot mai rare, iar sportul-rege produce dezamăgire după dezamăgire, o echipă a Buzăului dispută un meci capital pentru promovarea într-o primă ligă. Handbal Municipal evoluează la Sala Sporturilor într-o partidă care o poate apropia și mai mult, în cazul unei victorii, de Liga Națională. Cu punctaj maxim și un parcurs perfect în primele 7 etape, fetele lui Romeo Ilie întînesc pe una dintre cele două rivale la promovarea directă în primul eșalon, Știința București. De fapt, un duel și o miză care au constituit puncte de interes și sezonul trecut, cînd ambele au ajuns la barajul de la Rm. Vîlcea, de care însă n-a trecut nici una. Față de confruntările din ediția precedentă, cîștigate de Știința, echipa buzoiană arată mult mai bine, cu Carmen Pelin Tănase, Oana Bidașcu, Mirela Vîlcu și Daniela Udrea noutăți absolute, în timp ce din trupa pregătită de fosta jucătoare a Buzăului, Nicoleta Gîscă Alexandrescu au dispărut jucătoare valoroase și de mare experiență, precum Elena Moise, Andreea Dospin, Daniela Strat și nu în ultimul rînd Oana Bidașcu, revenită la echipa noastră. Dar Știința a rămas în continuare aceeași echipă puternică, iar meciul de la Sala Sporturilor întrunește, într-adevăr, toate calitățile unui derby adevărat. "Știința București este o echipă puternică, echilibrată pe posturi, cu foarte multe jucătoare tinere care au trecut pe la lotul național de junioare și tineret, chiar toate au trecut, o echipă foarte bine pregătită și motivată, pentru că și ele atacă promovarea. O să fie un derby în adevăratul sens al cuvîntului!", a declarat antrenorul Romeo Ilie.

Diferențe de anul trecut

Față de sezonul trecut, cînd cele două echipe au încheiat în spatele Rapidului și au ajuns la turneul de baraj de la Rm. Vîlcea, în actualul campionat, cel puțin la felul în care se prezintă loturile, datele problemei s-au schimbat. "Noi ne-am întărit, la Știința s-au petrecut ceva schimbări, au mai renunțat la două jucătoare mai bătrîne, dar au venit niște jucătoare tinere foarte bune, cu viteză mai mare de joc și de execuție, care or să ne pună probleme dacă nu ne orientăm mai repede pentru anihilarea lor", a mai spus Romeo Ilie.

Atuul nostru: valoarea!

Antrenorul Romeo Ilie crede că pentru partida de sîmbătă, de partea echipei sale ar fi în primul rînd valoarea, apoi avantajul terenului propriu și chiar dorința de revanșă a fetelor după înfrîngerile din sezonul precedent. "Atuul ar fi valoarea jucătoarelor, că sînt mai mature și cu mai multă experiență, asta în primul rînd. Apoi, ar mai fi avantajul terenului și nu în ultimul rînd dorința de revanșă în fața Științei. Dar știți cum este, la echipe de valori apropiate contează ziua, cine prinde ziua fastă are cîștig de cauză. Cu o victorie în fața Științei am avea un atu în plus și aproape am elimina una dintre concurente", a completat antrenorul H.M.-ului, care îi așteaptă pe suporteri să umple sala ca la marile meciuri din trecut: "Sperăm să vină și spectatorii alături de noi, pentru că întotdeauna ne-au susținut în momentele grele și mai ales la derby-uri!"

Clasament
1.DANUBIUS  18
2.Știința   18
3.HM Buzău   18
4.CSM 2   15
5.Piatra Neamț  12
6.Bacău   9
7.Plopeni   6
8.Spartac   3
9.Constanța   3
10.Tîrgoviște   0
11.Școala 181   - 6

Etapa a 8-a - sîmbătă,
31 octombrie
Școala 181 - Tîrgoviște
Constanța - Spartac
CSM 2 -Danubius
Plopeni - Bacău
HM Buzău -Știința
HCF Piatra Neamț stă

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Simona Stancu, în elita arbitrajului mondial!
HC Buzău - Dobrogea Sud Constanța, joi, de la 18.00!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU