Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4992 > Sport Nr. 4992 de miercuri, 8 iulie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Antrenorul Gloriei rămîne în continuare adeptul unei singure serii la Liga a 2-a


Viorel Ion: "Cum ar fi să jucăm cu UTA, cu U Cluj?"

Și în cazul a două serii, Gloria tot are adversari de marcă: Rapid, Oțelul sau Ceahlăul

articol de: Mihai Baltag

Cele 28 de echipe care au dreptul de participare în viitorul sezon al Ligii a 2-a mai au la dispoziție mai puțin de două săptămîni pentru a se
înscrie oficial în noul campionat care va porni la drum pe 29 august.            

La momentul actual, după cum stau lucrurile, s-ar înscrie peste 22 de echipe, numărul peste care, automat, Liga a 2-a va continua să funcționeze după același sistem, două serii în funcție de criteriile geografice. Varianta nu-l încîntă deloc pe antrenorul Gloriei, unul dintre susținătorii cei mai fideli ai unei singure serii în eșalonul secund. Sub rezerva costurilor ridicate pe care le presupune un astfel de sistem, Viorel Ion crede că va crește gradul de atractivitate al întrecerii, iar suporterii vor fi cei mai cîștigați. "Am spus-o și o repet de fiecare dată, sînt adeptul unei singure serii pentru că este mult mai atractivă din toate punctele de vedere. Pentru presă, pentru televiziune, pentru suporteri. De exemplu, Gloria s-a săturat să joace de 4 ori cu Brăila și de 4 ori cu Bacăul. Ce-ar fi să mai vezi și o UTA, să vină Bătrîna Doamnă aici și să-și aducă aminte suporterii de "un țăran din CAP a băgat pe UTA-n B"? Și nu numai pe UTA! Mai e o Universitatea Cluj și multe altele. E adevărat, ar fi costuri mult mai mari, dar Federația ar trebui să ia niște măsuri și să vină cu un supliment, e vorba numai de costurile care necesită deplasările. E clar că nu poți să te duci la Cluj și să pleci cu o zi înainte!", a spus Viorel Ion.

Adversari atractivi și cu două serii

Gloria va avea parte de adversari atractivi, cu priză la public, chiar și în cazul în care se va merge în continuare pe același sistem, cu două serii. Trei dintre cele 6 retrogradate din Liga I, Rapid, Oțelul și Ceahlăul vor face parte din seria Gloriei și vor ridica nivelul întrecerii, chiar dacă traversează momente critice. "Ar fi, indiscutabil, o serie foarte grea, dar și cu un fotbal mult mai atractiv. Sînt cele 3 care au retrogradat, Ceahlăul, Oțelul și Rapid care, indiferent de problemele pe care le au, reprezintă niște branduri în fotbalul românesc", a mai spus antrenorul Gloriei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU