Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4854 > Sport Nr. 4854 de luni, 15 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

„Șansa“ deschide astăzi seria interviurilor speciale cu jucătorii Gloriei


,,Piticul” Nini Popescu, un mare cîștig!

Eroul ultimului meci cu Farul, cu un gol și două pase de gol

articol de: Adrian SOARE
,,Piticul” Nini Popescu, un mare cîștig!
 
Prin evoluțiile sale de pînă acum, Nini Popescu (20 ani) este unul dintre jucătorii echipei din Crîng care au confirmat încre­derea acordată de antrenorul Viorel Ion.                               
Adus în vară, fostul mijlocaș al Petrolului Ploiești a reușit să se integreze destul de repede la Gloria, dînd dovadă de seriozitate, ambiție și profesionalism. Este hotărît să dea tot ce are mai bun și speră ca într-o zi, cu multă muncă și voință, să ajungă mai sus, conștientizînd că doar în felul a­cesta poate realiza ceea ce 
și-a propus. Modest și tăcut, micuțul jucător preferă să vorbească prin prestațiile din teren, așa cum s-a întîmplat de fiecare dată cînd ,,Vioară” l-a aruncat în luptă. ,,Piticul” a crescut în valoare de la un meci la altul, așa că poate fi considerat un mare cîștig pentru gruparea buzoiană. Acest lucru s-a văzut și în ultima partidă din acest an cu Farul Constanța (3-0), cînd zvîrluga Popescu a deschis scorul cu un gol spectaculos și a fost coautor la celelalte două, avînd astfel o contribuție importantă la obținerea victoriei. De altfel, și pe bună dreptate, mijlocașul dreapta al Gloriei a fost declarat eroul meciului, reușind cel mai bun joc al său din această ediție de campionat, iar asta în condițiile în care a trebuit să înfrunte și noroiul din teren. ,,Eu doar am încercat să îmi fac datoria și anume să dau cît mai multe pase de gol pentru a-mi ajuta echipa, deoarece asta îmi doresc la fiecare meci. Cînd intru pe teren, mă gîndesc că trebuie să cîștigăm, iar eu să contribui cu tot ce pot. Important este că am reușit să terminăm pe locul 4 și sincer, în ciuda problemelor financiare, mă așteptam la acest parcurs, iar cu puțin noroc poate eram și mai sus în clasament. Am știut de la început că avem un lot bun, sîntem serioși și nu în ultimul rînd un grup unit, ceea ce contează foarte mult la o echipă”, a declarat jucătorul echipei din Crîng.

Popescu: ,,Pentru mine, nea’ Vio este un al doilea tată!”

Nini Popescu a ținut să precizeze că antrenorul Viorel Ion l-a ajutat foarte mult să se integreze cît mai repede la Gloria, dîndu-i sfaturi utile, dar și o mare încredere. ,,Contează enorm să lucrezi sub comanda lui nea’ Vio, iar pentru mine este ca un al doilea tată. Este și un bun pedagog, îmi spune de fiecare dată ce trebuie să fac și încerc pe cît posibil să pun în practică tot ce îmi transmite dînsul. Pe această cale, vreau să-i mulțumesc încă o dată pentru încrederea pe care mi-o acordă și voi face totul să îmi ajut echipa în continuare. Mă simt foarte bine la Gloria, unde am întîlnit o adevărată familie, băieții sînt de treabă, m-au primit cu multă căldură în grupul lor, iar atmosfera este una extraordinară”, a adăgat Popescu.

Încrezător că echipa va juca în play-off

Mijlocașul consideră că Gloria are mari șanse să acceadă în play-off, iar pentru asta este nevoie și de susținerea suporterilor. ,,După părerea mea, în proporție de 80 la sută vom juca în play-off, însă trebuie să fim ­mo­dești, să muncim la fel ca pînă acum pentru a aduna cît mai multe puncte. Să rămînem cu picioarele pe pămînt și mai mult ca sigur vom prinde play-off-ul. Pentru asta avem nevoie în continuare și de sprijinul suporterilor, cărora le promitem că Gloria nu-i va dezamăgi”, susține Nini Popescu.

Regretă că nu a jucat nici un meci oficial pe ,,Ilie Oană” 

Nini Popescu a început să deslușească tainele fotbalului la Petrolul Ploiești, pe cînd avea 7 ani. Cum calitățile și evoluțiile sale îl recomandau, mijlocașul a fost cooptat în lotul ,,lupilor galbeni”, asta întîmplîndu-se în vara anului 2013. Deși a fost în cantonament cu echipa mare și a jucat în cîteva meciuri ­ami­cale, antrenorul de atunci, Cosmin Contra, nu l-a oprit, ,,Piticul” fiind împrumutat Unirii Slobozia, iar apoi redirecționat către CSM Cîmpina. Deoarece în vară condu­cerea clubului ,,mamă” i-a promis că va pleca în ­sta­gi­ul de pregătire cu Petrolul, iar asta nu s-a întîmplat, Popescu a solicitat să devină jucător liber de contract și astfel a semnat cu Gloria pentru 3 sezoane, însă cu drept de renegociere după 2 ani. Singurul regret al tînărului jucător este acela că nu a evoluat într-un meci oficial pe arena ,,Ilie Oană”, în prezența unui public minunat.

 

COMENTARII

stan:
gloria buzau
Sincere felicitări pentru această iniţiativă a interviurilor cu jucătorii Gloriei. Mulţi dintre ei sunt foarte tineri şi vor ţine minte, vor păstra în suflet aceste "dovezi" ale începutului...
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU