Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4746 > Sport Nr. 4746 de miercuri, 16 iulie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

H.M. Buzău își pregătește terenul în cazul în care va evolua în Liga Națională


OK-uri de la Primărie și sponsori!

În paralel se negociază cu 2-3 jucătoare de primă mînă

articol de: Mihai BALTAG
OK-uri de la Primărie și sponsori!
 
Handbal Municipal nu dorește să fie luată prin surprin­dere dacă va ajunge să evolueze în Liga Națională în cazul iminentei retrageri din campionat a celor de la Neptun Constanța. Staff-ul echipei feminine de handbal a început deja să tatoneze terenul și să își ­asi­gure bugetul minim cerut de participarea în primul eșalon. Pe lîngă discuții de principiu cu diverși posibili sponsori, președintele Ștefan Miloș s-a întîlnit și cu primarul Constantin Boșco­deală, căruia i-a detaliat situația nou creată și oportunitatea ca Buzăul să aibă din nou o echipă feminină la cel mai înalt nivel. 
Și foarte important, edilul-șef și-a anunțat dis­ponibilitatea totală să sprijine formația de handbal în cazul în care fetele lui Ro­meo Ilie vor evolua în Liga Națională! „Domnul primar mi-a promis că pînă joi îmi va da un răspuns, să vedem cum vor putea să ne organizăm. Cert este că deschidere există și tot cert este, ca să nu mai existe nici o speculație, că vom juca în Liga Națională dacă Constanța nu se va înscrie! Nu există nici un dubiu!”, a precizat pre­șe­dintele HM, Ștefan Miloș. Între timp, echipa buzoiană pregătește și eventualele transferuri pentru Liga Na­țională. 
Pe lîngă două jucătoare aduse de la Slobozia, Miloș a anunțat că se află în tratative și cu 2-3 handba­liste de mare valoare, care să ajungă la Buzău în cazul participării HM-ului în Ligă. „Nu vrem să rămînem descoperiți și să ne trezim că nu avem echipă. Luăm în calcul foarte serios că vom juca în Ligă și trebuie să ne întărim lotul. Jucătoarele cu care ținem legătura vor veni la noi doar pentru Liga Națională. Practic, sîntem nevoiți să lucrăm pe două fronturi. Să pregătim și Divizia A, unde am fost primii care ne-am înscris pentru viitorul sezon, dar și Liga Națională”, a mai spus Ștefan Miloș. 

Marți e reunirea

Fetele lui Romeo Ilie vor reveni la pregătiri începînd de marțea viitoare. Buzo­iencele speră ca pînă atunci Constanța să-și anunțe decizia finală în privința participării în Liga Națională în sezonul viitor, pentru a ști cît mai din timp ce vor avea de făcut. Pe 28 iulie jucătoarele vor merge într-un stagiu de pregătire la Monteoru. La Divizia A, noul campionat va începe pe 6 septembrie, însă la Liga Națională startul se va da o săptămînă mai devreme, pe 30 august. 

Veșcă și Ciuplea, primele transferuri

Între timp, în aștep­tarea veștilor de la Constanța, Handbal Municipal a reușit să perfecteze primele două transferuri. Astfel, pentru echipa buzoiană vor evolua în următorul sezon interul Carmen Veșcă (26 ani) și pivotul Cristiana Ciuplea (27 ani), ambele de la Unirea Slobozia. Pe lista HM-ului se mai află și un portar, mai ales că una din portărițele din actualul lot, Laura Bujoiu, n-ar mai vrea să continue la Buzău. La capitolul plecări, doar două certitudini, Liliana Crăciun, retrasă temporar și pregătindu-se să devină mamă și Andreea Cristea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU