Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4613 > Sport Nr. 4613 de marti, 24 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Cea mai solicitată grupă de juniori a Gloriei: Superligă și campionatul județean C


Puștii lui Costică Stan, pe două fronturi!

Locul 4 în Superliga juniorilor și locul 2 la județ C

articol de: Mihai BALTAG
A fost cea mai solicitată, dar și cea mai apreciată grupă de juniori a Gloriei în prima parte a sezonului. Cu participări în două competiții, Superliga județeană a juniorilor și campionatul județean C, echipa de juniori C a Gloriei a reușit să impresioneze în ambele competiții. În Superligă a fost, de departe, adevărata probă de valoare și maturitate. Evoluînd practic de fiecare dată împotriva unor adversari mai mari chiar și cu 4 ani, puștii lui Costică Stan au terminat turul pe locul 4, dar clasarea ar fi putut fi mult mai bună, fără căderea din final, o serie neagră de 4 eșecuri consecutive. Debutul în Superligă a fost entuziasmant: 5 victorii la rînd, parcurs întrerupt în etapa a 6-a, de Viitorul. A urmat apoi eșecul de la Gălbinași, după care o altă revenire excelentă, trei victorii în serie, culminînd cu cea de la Vernești, poate cea mai bună evoluție a sezonului. Lanuri, Olimpia, Luciu și Metalul au fost echipele în fața căreia Gloria s-a înclinat, dar turul a fost salvat de o victorie la Boboc, în ultima etapă. În campionatul județean, lucrurile au fost mult mai simple. În 7 etape, elevii lui Costică Stan au înregistrat 6 victorii, pierzînd doar un singur meci, derby-ul cu LPS, eșec care i-a trimis la finalul turului pe locul 2.

Costică Stan despre...

....cel mai bun meci: 
"Cel din Superligă, în care am învins la Vernești cu 4-2 după ce am fost conduși cu 1-0. Adversari mai mari ca noi ca vîrstă, echipă valoroasă, care a impresionat în sezonul trecut. Am jucat perfect atunci."

....cel mai slab meci: 
"A fost cu LPS-ul, în campionatul județean. Mă așteptam la o cădere, dar nici chiar așa. Dincolo de arbitraj, am fost de nerecunoscut."

....Cosmin Andrieș: 
"Un portar de mare viitor, căpitanul formației, cu evoluții constant bune, unul din jucătorii-cheie de la echipă." 

....Mihai Dănițoiu și Alex Gribincea: 
"Un cuplu de fundași centrali care a crescut de la meci la meci. Foarte greu de depășit, o parte din coloana vertebrală a echipei."

....Cătălin Șileanu: 
"Un mijlocaș tehnic, vede foarte bine jocul. Este un jucător care poate face diferența. Îi lipsește poate constanța în evoluții."

....Florin Radu: 
"Din păcate pentru el, după accidentarea din meciul cu Viitorul, nu și-a mai revenit. Era într-o formă extraordinară. Poate din primăvară va fi din nou cel pe care îl știam, mă bazez foarte mult pe el."

....Vlad Ciurea: 
"Este un atacant extraordinar, dar păcătuiește prin faptul că ratează enorm de mult. Mă bucur însă că își creează ocazii, că ajunge ușor în situații de gol."

Costică Stan: "Nu mă așteptam la atîtea victorii!"

Parcursul remarcabil reușit în acest sezon, și în Superligă, și în campionatul județean, l-a luat prin surprindere, oarecum, și pe antrenorul Costică Stan. Fostul mare atacant al Gloriei a recunoscut că elevii săi i-au depășit așteptările cu cele 9 victorii din Superligă și 6 din campionatul județean. "Sînt foarte, foarte mulțumit de evoluția copiilor, în special în Superligă, unde nu mă așteptam să avem atîtea victorii, ținînd cont că am evoluat, invariabil, împotriva unor adversari mai mari ca vîrstă cu 3-4 ani. Mă bucur că l-am putut ajuta și pe Gabi Marcu, la Juniori B, cu cîțiva jucători, semn că băieții au valoare: Andrieș, Radu, Naum, Ciurea. O problemă cu care ne-am confruntat și ale cărei efecte s-au văzut pe finalul sezonului a fost prezența la antrenamente. Se simte cînd nu vii constant, nu poți să menții ritmul. Plus că, fiind nevoiți să ne antrenăm pe jumătate de teren, este diferență între ceea ce aș vrea să fac și ceea ce pot să fac. Trăgînd linie, a fost un an foarte bun, sper ca în 2014 să o ținem tot la fel și să creștem și mai mult în valoare", a spus Costică Stan.

Lot Gloria Buzău – Juniori C: 
Cosmin Andrieș, Cătălin Drugea (portari) – Alin Făsui, Mihai Dănițoiu, Alex Gribincea, Alex Naum, Sebastian Dragomir, Tudorel Stroe, Ionuț Magearu, Florin Radu, Cătălin Șileanu, Robert Bulete, Andrei Grigore, Cristian Ene, Andrei Bărbulescu, Eduard Ciocan, Daniel Gheorghe, Vlad Ciurea, Luigi Marin, Daniel Stoica

Rezultate Superligă juniori

-etapa 1: Gloria – AS Săgeata 5-1
-etapa a 2-a: Avîntul Zărnești - Gloria 1-4
-etapa a 3-a: Gloria – Carpați Nehoiu 1-0
-etapa a 4-a: FC Puiești - Gloria 0-3
-etapa a 5-a: Gloria – Petrolul Berca 4-1
-etapa a 6-a: Gloria – Viitorul Locomotiva 0-5
-etapa a 7-a: Tricolorul Gălbinași – Gloria 4-1
-etapa a 8-a: Gloria – Steaua Săhăteni 8-0
-etapa a 9-a: Viitorul Vernești – Gloria 2-4
-etapa a 10-a: Gloria – Recolta Sălcioara 6-4
-etapa a 11-a: Voința Lanuri – Gloria 5-1
-etapa a 12-a: Gloria – Olimpia Rm. Sărat 1-2
-etapa a 13-a: Pescărușul Luciu – Gloria 5-2
-etapa a 14-a: Gloria – Metalul Buzău 1-3
-etapa a 15-a: Victoria Boboc – Gloria 1-3

Rezultate campionatul județean "C"

-etapa 1: Gloria – Gloria 2 4-1
-etapa a 2-a: Viitorul - Gloria 0-2
-etapa a 3-a: Gloria – Săhăteni 13-0
-etapa a 4-a: CSM 2 Rm. Sărat - Gloria 0-2
-etapa a 5-a: Gloria – CSM 1 Rm. Sărat 5-1
-etapa a 6-a: LPS 2 Buzău - Gloria 1-3
-etapa a 7-a: Gloria – LPS 1 Buzău 0-1

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU