Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4606 > Sport Nr. 4606 de vineri, 13 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Juniorii A din Crîng au încheiat anul la două puncte de obiectivul auto-impus, locurile 1-6


Primul laborator al Gloriei

"Valoarea ne dădea dreptul la un loc mai sus!", a spus antrenorul Nicolae Anton

articol de: Mihai BALTAG
Sînt primii care, teoretic, trebuie să asigure schimbul de mîine al primei echipe a Gloriei, pentru că aici, la juniorii A, formația din Crîng își aruncă prima dată ochii pentru a găsi soluții. Nume precum Sebastian Miriță, Dudu Coman, Ioan Manolescu și mai ales Marius Pașa au intrat în atenția lui Viorel Ion, ultimului oferindu-i deja șansa de a se pregăti în cîteva rînduri împreună cu Verdeș și compania. Dar cum a fost prima parte a sezonului pentru juniorii "mari"? În vară s-a pornit la drum cu un număr de 29 de jucători care însă, din păcate, s-a rărit pe parcurs, antrenorul Nicolae Anton fiind nevoit să termine sezonul cu doar 16! Debutul n-a fost unul strălucit, doar o victorie în primele 8 etape, 4-1 cu Rm. Sărat. Eșecul suferit în fața Deltei Tulcea, pe sintetic, 2-5, a fost practic un moment de cotitură. 
"O să am o discuție cu ei, să vedem dacă mai are rost să ne chinuim unii pe alții!", spunea, la vremea respectivă Nicolae Anton, la finalul unui meci în care de abia a avut să încropească o echipă din cauza enorm de multelor absențe. Ceva s-a întîmplat, iar fața echipei s-a schimbat radical. Exceptînd eșecul drastic de la Farul, 0-4, Gloria a înșirat victoriile, seria excelentă de final culminînd cu remiza, 1-1, în fața Viitorului Constanța, care avea, la ora jocului de la Buzău, maximum de puncte! În final, locul 7, 19 puncte, la două "lungimi" de obiectivul auto-impus de Anton și băieții săi.

Nicolae Anton: "Nu sînt mulțumit, avem valoare pentru un loc mai sus!"

Cu un lot schimbat practic de la o etapă la alta, nefiind niciodată aceeași echipă de la un meci la altul, cu jucători care au renunțat pe parcurs să mai vină la antrenamente, parcursul din prima parte a sezonului, tur + 3 etape din retur, pare onorabil. Nicolae Anton nu este însă mulțumit. "Clar că acest loc 7 pentru mine nu este mulțumitor! Valoarea băieților le dădea dreptul la un loc mai bun. Dar asta este o consecință a numeroaselor probleme cu care ne-am confruntat. În primul rînd antrenamentele pe care le-am făcut în salturi. N-am putut avea toți copiii în același timp, sîmbăta era singura zi cînd ne puteam vedea cu toții, extraordinar de puțin! Și asta s-a văzut din plin în timpul campionatului, am condus de cele mai multe ori, dar am sfîrșit fie prin a fi egalați, fie prin a pierde, am suferit din cauza condiției fizice. Plus că n-am reușit să facem jocuri de verificare în vară, în perioada precompetițională. Prea multe absențe, prea multe renunțări, antrenamente foarte, foarte puține într-o formulă completă, astea ne-au terminat! Pentru că, repet, valoare există! Ea stă în forța grupului, în unitatea de grup, în condițiile în care jucători care să facă diferența nu prea avem", a declarat Nicolae Anton.

Nicolae Anton despre...

....cel mai bun meci: 
"Indiscutabil, cel cu Viitorul. În condițiile în care ne-au lipsit foarte mulți titulari, am jucat extraordinar, am și condus și am mai avut și cîteva ocazii mari. A fost remiză pînă la urmă, dar în fața unei echipe care înregistrase numai victorii pe linie pînă la meciul cu noi".

....cel mai slab meci: 
"Au fost două, cele de la Farul și de la Slobozia. Parcă n-am fost noi, evoluții cu foarte mult sub randamentul lor, m-au dezamăgit total".

....căpitanul Dudu Coman: 
"O creștere valorică spectaculoasă în acest campionat. Și asta numai printr-o pregătire exemplară, a înțeles foarte bine ce are de făcut". 

....Marius Pașa: 
"Un copil la care țin foarte mult. Valoros, muncitor, nu întîmplător Viorel Ion l-a luat la cîteva antrenamente alături de echipa mare".

....Leonard Sandu: 
"Exact jucătorul de care aveam nevoie, a crescut mult nivelul tehnic al echipei".

....Cristian Mușat: 
"A avut evoluții tot mai bune de la meci la meci. Îi întrevăd o carieră foarte bună dacă va continua pe aceeși linie".

Lot Gloria Buzău – Juniori A: 
Sebastian Miriță (portar) – George Coman, Valentin Ceauș, Marius Pașa, Gabriel Ene, Ionuț Ghiță, Ionuț Nistor, Leonard Sandu, Cosmin Neacșu, Răzvan Bratu, Alin Marin, Dănuț Lupșa, Andrei Chiricioiu, Ioan Manolescu, Cristian Mușat, Cătălin Drăgoiu

Rezultate Gloria Buzău – Juniori A

-etapa 1: Dunărea Galați – Gloria 2-2
-etapa a 2-a: Gloria – Săgeata Năvodari 2-2
-etapa a 3-a: Viitorul Constanța – Gloria 5-0
-etapa a 4-a: Gloria – AS Rm. Sărat 4-1
-etapa a 5-a: Oțelul Galați – Gloria 4-3
-etapa a 6-a: Gloria – LPS Buzău 2-2
-etapa a 7-a: Unirea Slobozia – Gloria 2-1
-etapa a 8-a: Gloria – Delta Tulcea 2-5
-etapa a 9-a: CF Brăila – Gloria 3-6
-etapa a 10-a: Gloria – LPS Galați 3-1
-etapa a 11-a: Farul Constanța – Gloria 4-0
-etapa a 12-a: Gloria – Dunărea Galați 8-1
-etapa a 13-a: Săgeata Năvodari – Gloria 1-2
-etapa a 14-a: Gloria – Viitorul Constanța 1-1

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU