Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4587 > Sport Nr. 4587 de luni, 18 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Super-victorie reușită de Gloria, sîmbătă, la Constanța, în prima etapă din retur


Pușcași marini!

Farul Constanța – Gloria Buzău 1-4 (1-3)

articol de: Mihai BALTAG
Simplu ar fi ca, după un astfel de meci, să spui că Gloria și-a luat revanșa și și-a recuperat punctele pierdute în Crîng. La Constanța a fost, sîmbătă, mai mult decît atît! O evoluție perfectă, senzațională și de departe cel mai bun joc din acest campionat! O jumătate de repriză, Farul a stat aprins, iar Gloria a avut noroc. Sau să nu-i spunem noroc, ci un portar în zi excepțională, pentru că o parte însemnată din meritele celor 3 puncte îi revine cu prisosință lui Stoicescu. Adăugați-i apoi pe Verdeș, două goluri care au prăbușit Farul, pe incredibilul Marcu și ale sale 3 pase parcă puse cu mîna pentru reușitele colegilor săi, pe Dăniță, impecabil la 38 de ani, pe Pușcașu, redevenit jucătorul pe care l-am descoperit cu plăcere în testele dinaintea campionatului. Ei sînt băieții cu 10+ de la Constanța, dar fără îndoială că notă maximă au luat și restul, pentru o după-amiază cum fotbalul din Crîng n-a mai avut de mult timp!

Apărăăăă Stoicescu!

Gloria a intrat tîrziu în joc. Startul a aparținut pe de-a întregul gazdelor. Igiroșanu l-a avertizat pe Cristi cu un șut foarte aproape (4), iar în replică Mihăescu îl obligă pe Neagu la un plonjon disperat (9). Farul revine în atac, corner Florea, mingea sare aiurea din capul lui Bolat și intră în plasa noastră (13): 1-0. Imediat Farul are șansa de 2-0, Igiroșanu scapă singur, intră în careu, dar Stoicescu se aruncă la sacrificiu și evită golul (14). Ce bine e cîteva minute mai tîrziu! Comicii fundași ai Farului n-au soluții la acțiunea lui Verdeș, iar Bobi restabilește egalitatea cu un șut din unghi, cam de pe la 8-10 metri: 1-1 (19). Jocul se mută apoi în careul nostru, unde un contact între Bîrsănel și Ivanovici se încheie cu un penalty, totuși mult prea ușor acordat de centralul craiovean Constantinescu. Florea execută în dreapta lui Stoicescu și Cristi parează (24)! Este, practic, momentul-cheie al jocului. De aici înainte Farul nu va mai exista pe teren și Gloria rămîne responsabilă cu fotbalul. Pînă la pauză, se întoarce rezultatul. Marcu își începe uluitorul show cu o primă centrare de gol. Lovitură liberă pentru "capul" lui Verdeș și Bobi ajunge la cota 10 în campionat: 1-2 (35). Farul e la pămînt, corner Georgian și Dăniță lovește ca din tun cu capul, pentru 1-3 (44)! 

S-a întors Andrei!

La reluare, Gloria caută să-și asigure definitiv cele 3 puncte și să nu mai aibă emoții. Verdeș trece pe lîngă "triplă" cu un șut la colțul scurt, parat de Neagu, corner, bineînțeles Marcu, bineînțeles a treia pasă de gol: unul ceva mai special, Pușcașu așteptînd returul ca să-și treacă în cont prima reușită pentru Gloria! Dar cît de importantă, la 4-1 meciul se jucase. Nu și pentru băieții lui Viorel, care vor să-și azvîrle adversarii în mare: "cap" Pușcașu, respins de Neagu (61), șut Mihăescu, de la 30 de metri, Neagu corner (66), Verdeș, din marginea careului, puțin pe lîngă (67), Marcu, 20 metri, foarte aproape (69), "diagonală" Fl. Alexandru, la cîțiva centimetri (83). Bara lui Igiroșanu, din final (90), a fost ultima pîlpîire a Farului. Și mai bine așezați pe locul 6 acum și un meci de gală la orizont: cu Rapid!

Farul: Vl. Neagu - Băjan, Buzea, Răvoiu, Mansur -  I. Florea (63 Butoi), Coconașu (58 Tothăzan) – Ivanovici (78 Tarek), Bolat, N. Crețu – Igiroșanu. 
Antrenor: Ion Răuță

Gloria: Stoicescu – Airinei, Dăniță, Bîrsănel, B. Dumitru – Marcu, Mihăescu (72 Voicu) – Drăguț (79 Burlacu), Pușcașu, G. Ion (55 Fl. Alexandru) – Verdeș. 
Antrenor: Viorel Ion

-au marcat: Bolat 13 – Verdeș 19; 35, Dăniță 44, Pușcașu (51)
-cartonașe galbene: Băjan, N. Crețu, Răvoiu – B. Dumitru, Airinei, Bîrsănel 
-arbitru: Eduard Constantinescu (Craiova)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU