Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4586 > Sport Nr. 4586 de vineri, 15 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Mîine, la Constanța, în prima etapă a returului, între Farul și Gloria,


Meci de 6 puncte!

Partida începe de la ora 15.00, în direct pe TVR 3 și live text pe sansanews.ro

articol de: Mihai BALTAG
Meci de 6 puncte!
 
O partidă care, sub nici o formă, nu trebuie pierdută! Așa ar putea fi rezumat duelul de mîine după-amiază, de la Constanța, dintre Farul și Gloria, din prima etapă a returului. Miza este foarte mare: echipa care cîștigă acest joc face un pas uriaș către salvarea de la retrogradare, prin asigurarea la finalul sezonului regulat a unui loc în play-off. La jumătatea campionatului, cele două echipe care înfruntă mîine se află la graniță: locul 6 pentru Gloria și 7 pentru Farul, același număr de puncte, diferența făcînd-o golaverajul superior al buzoienilor. "Este un meci de 6 puncte! Ne dorim revanșa la Farul, unde, să fim realiști, ne-ar avantaja și un egal. Evident, mi-aș dori să învingem și să ne păstrăm poziția actuală", a spus antrenorul Viorel Ion. Tehnicianul Gloriei va miza la Constanța pe trei dintre absenții de săptămîna trecută, de la Iași: mijlocașii Marius Voicu, Andrei Pușcașu și Gabi Ion, nu însă și pe fundașul Sebastian Agache, în continuare accidentat. O altă posibilă absență, pe care Viorel nici nu vrea să o ia în calcul, este cea a atacantului Bobi Verdeș, care acuză o ușoară întindere, drept pentru care a și fost schimbat la pauza meciului din Copou. Probleme de lot și pentru gazde, care nu vor putea conta pe doi dintre titularii obișnuiți, fundașul central Bumbac și atacantul Silvășan, ambii suspendați. Partida de la Constanța este programată de la ora 15.00 și va fi transmisă în direct pe TVR 3, dar și în format live text pe sansanews.ro. 

Dan Tulpan: "Să ne luăm revanșa!"

Gloria uită greu eșecul suferit în fața Farului, 1-2 în Crîng, în runda inaugurală a campionatului. Și pentru asta, fotbaliștii lui Viorel sînt pregătiți să-și ia revanșa și, în plus, să-și consolideze și locul 6 deținut la jumătatea campionatului. Președintele Dan Tulpan se așteaptă la un meci greu, are încredere în jucători, pe care i-a simțit conectați la miza jocului și acceptă că, în ultima instanță, n-ar fi rău nici un egal: "Aștept ca echipa să se concentreze la maxim și să scoată cît mai mult din acest joc. Să nu fim învinși pentru că, la urma urmei, este bun și un punct la Constanța. Mergem cu încredere, i-am văzut pe băieți liniștiți, dar și conștienți de importanța jocului. Sigur, va fi un meci destul de dificil, pentru că în prima etapă am fost învinși de cei de la Farul, iar acum încercăm să ne luăm și noi revanșa. Ne dorim ca la finalul campionatului să prindem un loc în primele 6, de play-off, este tot ce ne interesează, acesta-i obiectivul nostru!"

Roșu, noul secund!

Marian Roșu revine pe banca tehnică a Gloriei. Fostul principal al echipei din Crîng din sezonul trecut al Ligii a 3-a și din această vară antrenor al echipei secunde, ce activează în Superliga județeană, Roșu a fost cooptat în staff de către Viorel Ion și își va face debutul sîmbătă, în partida din deplasare cu Farul Constanța. "La cererea lui Viorel Ion, Marian a revenit în staff-ul tehnic, alături de Bunică și de Barbu, ca secund. El este angajatul clubului, face parte din rîndul băieților de perspectivă din această categorie a antrenorilor tineri, foști fotbaliști", a explicat președintele Dan Tulpan. Altfel, Romică Bunică a fost suspendat 4 etape după partida cu FC Clinceni.

Salutări, Gino, succes, România!

Alegerea lui Gino Iorgulescu în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, în locul lui Dumitru Dragomir, a fost salutată și de la Buzău. Președintele Gloriei crede că această mutare reprezintă un moment important pentru fotbalul românesc. Nu atît de important însă ca barajul cu Grecia, la care Dan Tulpan va fi prezent marțea viitoare, în returul de pe Arena Națională. "Salutăm venirea lui Gino Iorgulescu în fruntea Ligii, e un eveniment important în fotbalul românesc. Bineînțeles, nu la fel de important ca acesta care fierbe în aceste zile, barajul cu Grecia. Voi fi și eu marți, pe Arena Națională, sper să particip la un eveniment deosebit, să ne calificăm la Rio. Să le urăm băieților succes!", a spus președintele Gloriei. Manșa tur a barajului pentru Campionatul Mondial de anul viitor, din Brazilia, Grecia – România, se va disputa în această seară, de la ora 21.45, la Atena, în direct pe România TV.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU