Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4574 > Sport Nr. 4574 de miercuri, 30 octombrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Stejarul se pregătește de spectacol pe piața transferurilor


Pahulu și 6 internaționali din Tonga!

Neo-zeelandezul fost și la Timișoara reprezintă o prioritate pentru buzoieni

articol de: Mihai BALTAG
Stejarul se pregătește să dea adevărate lovituri pe piața transferurilor! Promovată în Superligă, echipa de rugby vrea să-și întărească serios lotul pentru confruntările super-dificile care-i așteaptă pe elevii lui Eduard Suciu din primăvară. Președintele Vasile Niță conduce în această perioadă, în urma consultărilor cu antrenorul Eduard Suciu, strategia de transferuri, iar în capul listei de achiziții figurează neo-zeelandezul Andrew Pahulu, un "număr 8" care a mai evoluat în România în urmă cu trei sezoane pentru actuala campioană, RC Timișoara și care în prezent evoluează în țara natală, la Parramatta Two Blues. "Am discutat de principiu cu Pahulu, vrea să vină, negocierile sînt în toi, este un jucător de care avem nevoie neapărat", a anunțat președintele Vasile Niță. 

Tonga boys la Buzău?

Iar loviturile pregătite de "stejari" nu se opresc aici! Pe 9 noiembrie, președintele Vasile Niță va fi prezent în tribunele Stadionului Arcul de Triumf pentru a urmări meciul-test dintre România și Tonga. Țintele lui Niță sînt clare, mai mulți jucători din naționala aflată momentan pe locul 11 în lume! "Avem îm plan să aducem cam 6 rugbiști, toți internaționali ai statului Tonga. Sînt accesibili ca preț, nu aceasta ar fi problema, rămîne să discutăm, să vorbesc și cu Suciu, să vedem exact de ce am avea nevoie", a precizat Vasile Niță. Printre cei mai bine cotați internaționali tongani se numără Halani Aulika, Taufa'ao Filise, Kisi Pulu, Sona Taumalolo, Soane Tonga'uiha, Aleki Lutui, Ilaisa Ma'asi, Ephraim Taukafa, Paino Hehea, Tukulua Lokotui, Sione Timani, Joe Tuineau, Finau Maka (c), Samiu Vahafolau, Sione Vaiomo'unga, Sione Kalamafoni, Viliami Ma'afu, Samisoni Fisilau, Taniela Moa, Tomasi Palu, Kurt Morath, Alipate Fatafehi, Suka Hufanga, Andrew Ma'ilei, Siale Piutau, William Helu, Alaska Taufa, Fetu'u Vainikolo, Viliami Iongi, Vunga Lilo. 

Ce știm despre Tonga

Tonga este o țară insulară independentă și suverană din Oceanul Pacific. Cunoscut pentru mult timp ca "Insulele Prietenoase" sau "Perla Pacificului de Sud", Arhipelagul Tonga păstrează o cultură populară, un popor și o limbă unică în lume. Nuku’alofa este orașul-port cel mai mare și centrul administrativ al regatului. Tonga este un arhipelag de 150 de insule și insulițe, dintre care 40 locuite. Reprezintă singura și cea mai veche monarhie din Pacificul de Sud. Insulele pe care micul regat le conține sînt grupate în 3 grupuri geografice (Tongatapu, Ha’apai, Vava’u) respectiv 5 unități administrative (`Eua, Tongatapu, Ha’apai, Vava’u, Niuas). Insulele se întind pe aproximativ 360.000 km2. Cel mai înalt punct al Regatului Tonga este Vulcanul Kao (1.030 m), de pe insula omonimă, din grupul Ha’apai. Clima este tropical-oceanică, cu o medie anuală apropiată de 22 °C. Turismul este o parte importantă a economiei tongane. Regatul Tonga, cu o populație de 104.227 de locuitori, este vizitat anual de 100.000 de turiști. Limbile oficiale sînt engleza și tongana, iar moneda oficială este pa’anga.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU