Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4552 > Sport Nr. 4552 de luni, 30 septembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Prima victorie în campionat pentru Gloria, stabilită în numai 15 minute


Blitzkrieg!

Gloria Buzău – Rapid Suceava 3-0 (3-0)

articol de: Mihai BALTAG
Blitzkrieg!
 
Demonstrație de forță oferită sîmbătă de Gloria, în Crîng, în etapa a 5-a a campionatului. Cu doar un singur punct în startul sezonului, e adevărat, numai din două partide, în celelalte două runde avînd pauză, fotbaliștilor buzoieni nu le mai era permis nici un pas greșit. Lucrurile cam încep să se decanteze în serie, astfel că pentru un loc în play-off trebuie adunate cît mai multe puncte, iar cele 3 de pe urma disputei cu Suceava trebuiau să ajungă obligatoriu în sacul Gloriei. La curent cu veștile din tabăra oaspeților, aflați în pragul dezintegrării – jucători neplătiți de mai multe luni, Semeghin și Daniel Bălan refuzînd să joace tocmai din acest motiv, antrenorul Marin Barbu în tribune pentru că sucevenii n-au avut bani să-i înregistreze contractul – Viorel Ion a simțit că-i rost de carne de tun. A schimbat și modulul de joc, cu două vîrfuri clasice, Verdeș și Matei, iar pe Mihăescu l-a oprit pe bancă, tocmai în ideea de a miza exclusiv pe cartea ofensivei. Și efectele n-au întîrziat să apară. Gloria a avut un start incredibil. Gabi Ion, la cel mai bun meci al său de pînă acum, dă primul asalt, dar mingea șutată la colțul lung trece pe-aproape (3). Marcu trimite la o palmă de transversală (9), imediat Dăniță are o dublă ocazie, iar Pușcașu, după ce-l driblează și pe Pascal, nimerește bara (10). Un 2-0 sau 3-0 după primele 10 minute, la felul cum s-a jucat, n-ar fi mirat pe nimeni. O scurtă perioadă de acalmie, după care Gloria reia asediul. Verdeș, singur cu Pascal, șutează în blocajul portarului sucevean (20). Cît să mai reziste oaspeții? Încă 8 minute: centrare perfectă în gura porții a lui Gabi Ion și Verdeș n-are cum rata din acea poziție, 1-0! Doar 5 minute mai tîrziu, Burlacu, un alt jucător cu o evoluție foarte bună sîmbătă, dublează avantajul. Tot Dorin, cu două minute înainte de pauză, trage cam din aceeași poziție ca la gol, Pascal respinge în față, Verdeș e acolo și scorul ia proporții, 3-0! Suceava e groggy și tot Verdeș este aproape să-i dea o nouă lovitură.

Suceava, un singur șut!

La reluare, e clar că Gloria nu mai forțează. Dar măcar din inerție, jocul curge spre poarta lui Pascal, iar ocaziile încep să apară instant. Matei, cu un șut blocat de portar și apoi cu o reluare în plasa laterală, are prima ocazie (48). Apoi, minune! Se apropie și sucevenii de poarta lui Stoicescu! Însă dintr-o lovitură liberă, executată de Cerlincă de la 25 de metri, la care Cristi n-are emoții (55). Și din nou jocul se mută dincolo. Verdeș ia la țintă bara (61), G. Ion (77), din unghi, trage foarte puțin pe lîngă, iar Pușcașu (81) îl obligă pe Pascal la o intervenție dificilă. Victorie super-importantă, Gloria urcă în clasament și capătă liniștea necesară pentru a pregăti următoarele jocuri. Dar atenție, la Galați, etapa viitoare, va fi o altă mîncare de pește!

Gloria: 
Stoicescu – Cucu, Dăniță, Agache (68 Diego), B. Dumitru – G. Ion, Marcu, Pușcașu, Burlacu (77 Cocîrlă) – Verdeș (63 Bobe), Matei. 
Antrenor: Viorel Ion

Suceava: 
Pascal – Cristescu, Fl. Plămadă, R. Sava, Spătar - Sumanariu, Velescu (90 Stănescu), Cerlincă (46 Luțac), Căinari, Negru (46 I. Plămadă) – Ionesi. 
Antrenor: Gheorghe Buzoianu

- au marcat: Verdeș 28; 42, Burlacu 33
- cartonașe galbene: Dăniță, G. Ion, Agache – Cerlincă, R. Sava
- arbitri: Cristina Babadac (Alexandria) – Cătălin Brînză, Ciprian Iovu (ambii Botoșani)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU