Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4462 > Sport Nr. 4462 de joi, 23 mai 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Vești bune de la dans sportiv


Georgiana și Adrian Ciutoiu, antrenorii de la Alegretto, în ierarhiile internaționale

Încă din anul 2002, cînd au adus dansul sportiv în Buzău, au știut că acest oraș are talentele necesare ca să se impună la nivel național

articol de: Mihai BALTAG
Colaborarea începută în 2006 cu antrenorii Georgiana și Adrian Ciutoiu s-a dovedit de-a lungul anilor una deosebită din toate punctele de vedere. Rezultatele remarcabile, naționale și internaționale, unice în dans sportiv pentru județul Buzău pînă la momentul acesta, obținute de sportivii clubului Alegretto de-a lungul anilor, spun totul despre un parteneriat în urma căruia avem cu toții un mare cîștig: copiii noștri cresc frumos și sănătos dansînd!, spune președintele clubului Alegretto, Mihaela Ion.

- De ce dans sportiv?
Georgiana și Adrian: 
"Noi credem cu tărie că unele lucruri în viață îți apar, te aleg și te învăluie într-un mod neobișnuit de plăcut încît nu mai vrei să te desparți de ele. Așa s-a întîmplat și cu dansul sportiv și viața noastră. Putem spune că el ne-a ales pe noi și de atunci muncim zi de zi pentru a-i mulțumi că ne-a acordat această șansă. Credem cu tărie că pentru fiecare copil există un sport, o activitate în care să se simtă liber, în care imaginația și dăruirea nu vor fi niciodată prea mari pentru a-și atinge țelul".

- Cu toate că ați fost primii care ați adus dansul sportiv in Buzău în 2002, abia la sfîrșitul anului 2006 ați revenit, de data aceasta în calitate de antrenori, nu doar de promotori. De ce a durat atît?
Adrian: 
"Ca și sportivi de performanță, în acea perioadă eram extrem de ocupați cu antrenamentele, competițiile naționale și internaționale la care participam.Timpul a fost să spunem dușmanul numărul 1. În 2006 am învățat să îl gestionăm mai bine și astfel ne-am avîntat în a prelua sportivii clubului Alegretto, în calea lor spre performanță".

- Ce performanțe ați reușit să obțineți ca și sportivi, iar mai apoi ca și antrenori?
Georgiana: 
"De la titlul de campioană națională la tineret, vicecampioană națională, numeroase finale la competiții naționale și internaționale, reprezentarea României la Campionatul Mondial de Latino din 2005 și poziția 137 din peste 4.000 de perechi în rankingul internațional și multe altele".
Adrian:
"În cei peste 10 ani de antrenorat, eu și Georgiana am strîns, prin evoluția sportivilor noștri, peste 1.000 de finale la competițiile naționale și internaționale, numeroase titluri de campioni și vicecampioni naționali pe clase valorice, și am reprezentat țara la cele mai importante competiții internaționale din Europa".

- 2013 - un an cu noroc sau nu prea?
Anul 2013 a început fulminant, cu o participare la cea mai puternică competiție de dans sportiv din Rusia, Moscova, unde perechea noastră s-a clasat în primele 24 din peste 200, apoi a urmat finala Campionatului Național, locul 4 la cea mai importantă competiție de dans sportiv din România -  Dance Masters 2013, locul 3 la competiția internațională de la Chișinău, Codreanca Open, unde perechea Elvin Constantin și Carina Adochiței au spart zidul celorlalte 5 perechi finaliste, toate de la celebrul club Codreanca Chișinău, fiind singura prezență românească din finala concursului 12-13 ani Latino. În urma rezultatelor foarte bune, perechea pregătită de noi a fost convocată la lotul național al României, ceea ce reprezintă clar un pas mare în față. Iar acestea sînt doar cîteva din celelalte zeci de finale pe care sportivii noștri le aduc la Buzău.

- Ce planuri aveți pentru dansul sportiv buzoian?
Planuri sînt multe, iar cu ajutorul sponsorilor și al oficialităților care ne-au sprijinit de fiecare dată în acțiunile întreprinse de noi, sperăm să le ducem la îndeplinire pe toate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU