Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4462 > Sport Nr. 4462 de joi, 23 mai 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Președintele Gloriei acordă șanse mari revenirii echipei în liga secundă


Dan Tulpan: "Pe o scară de la 1 la 10, avem șanse de 9!"

"Axintele ori n-a știut regulamentul, ori l-a știut, dar a crezut că merge", a spus Tulpan la Focus TV

articol de: Mihai BALTAG
Dan Tulpan: "Pe o scară de la 1 la 10, avem șanse de 9!"
 
Așa cum "Șansa Buzoiană" a anunțat ieri în premieră, Gloria ar putea ajunge pînă la urmă în liga secundă! Pe scurt, scenariul este cunoscut: Viitorul Axintele riscă o penalizare de 9 puncte, întrucît n-a respectat regulamentul în privința obligativității deținerii a minim trei echipe de juniori. Clubul din Crîng a trimis deja Federației un memoriu prin care cere sancționarea grupării ialomițene. Dacă va avea cîștig de cauză, Gloria va termina campionatul la egalitate de puncte cu echipa din Axintele, dar va promova grație rezultatelor directe, 2-0 în Crîng și 1-2 în Ialomița. Într-o intervenție telefonică în emisiunea "Sens Direct" de la Focus TV, președintele Gloriei a acordat șanse mari demersului. "Dacă șansa ne permite, eu am obligația să fac aceste demersuri. Se pare că avem șanse mari, nu există aceste grupe la Axintele și nu cred că cineva își va băga pielea în saramură să treacă niște echipe fictive, să facă niște clasamente. Șansele sînt de partea mea, am vorbit și cu celelalte cluburi care au făcut la fel ca și noi, aceste memorii și cred că, cu toții, o să avem dreptate. Pe o scară de la 1 la 10, pot să spun că avem șanse de 9!", a declarat Dan Tulpan. 

Cum a apărut varianta penalizării pentru Axintele

Dan Tulpan a dezvăluit la Focus TV că avea informații despre culpa în care s-ar afla Viitorul Axintele încă de vineri. "Știam de vineri și am rămas consternat cînd am aflat. Am vorbit cu cei de la Clinceni, cu primarul de acolo și mi-a spus să verific, să văd dacă există posibilitatea și să o fac (n.r. - depunerea memoriului) pentru că ei au făcut-o. Și cei de la Voluntari, la fel. Cele două cluburi sînt în situația de a retrograda, nu ca noi, de a promova. Și ei își apără obiectivul. Și atunci, dacă ei au făcut și nouă ni s-a creat această oportunitate, ce să facem, să-i dăm cu piciorul?", a explicat președintele Gloriei.

Gloria a acționat

Președintele Gloriei a mai explicat la Focus TV și care au fost primele mișcări pe care clubul le-a făcut în conjunctura nou-apărută. "Am constatat, consultînd mai multe surse, că cei de la Axintele nu au aceste trei grupe de juniori (n.r. - C, D și E). Am făcut un memoriu către Departamentul de Competiții, în atenția domnului Rămureanu, am făcut un alt memoriu către Compartimentul Juniori, să ne facă dovada că cei de la Ialomița au anunțat Federația în termenul stabilit de regulament. O să acționăm pe toate căile și o să cerem rapoarte de arbitraj pentru fiecare etapă, conform cu originalul, copii după chitanțele de arbitraj la fiecare etapă, copii după procesele -verbale de omologare a rezultatelor la fiecare etapă în parte", a precizat Dan Tulpan. 

"Axintele, mai buni ca noi, dar regulamentul este același pentru toți!"

Dan Tulpan a recunoscut, în aceeași intervenție telefonică în emisiunea "Sens Direct" de la Focus TV, că Viitorul Axintele a fost echipa mai bună comparativ cu Gloria. Însă, prinsă în culpă, trebuie să plătească, așa cum este stipulat în R.O.A.F. "Eu le respect celor de la Axintele munca, anul acesta cred că au fost mai buni ca noi, dar acum n-am ce să le fac dacă au încălcat regulamentul, el este același pentru toți. Ori nu l-au știut, ori l-au ignorat pur și simplu și au crezut că merge. Și, oricum, nu trebuie acum să-i vedem pe cei de la Axintele mari profesioniști. Sigur că și-au dorit să promoveze, îi respect, au fost făcute niște investiții acolo, dar asta nu înseamnă că stînd la București, antrenîndu-se acolo și venind la două săptămîni la Axintele, cînd își desfășoară meciurile de acasă, au și grupe de copii, au și dezvoltat un club profesionist adevărat".

Ce urmează?

Memoriul Gloriei va fi judecat cel mai devreme săptămîna viitoare, de către membrii Comisiei de Disciplină a FRF. Totuși, este posibil ca speța să fie judecată peste două săptămîni, după finalul campionatului celui de-al treilea eșalon.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU