Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4359 > Sport Nr. 4359 de marti, 11 decembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Ultima ședință a Biroului Executiv al Asociației Județene de Fotbal din acest an


Datorii păsuite pînă pe 1 martie, nu se renunță la Superligă

Două formule de analizat pentru play-off-ul 2012-2013

articol de: Mihai BALTAG
Biroul Executiv al Asociației Județene de Fotbal întrunit săptămîna trecută a analizat modul de desfășurare a turului de campionat ediția 2012-2013, modalitatea desemnării campioanei ediției 2012-2013 precum și variantele de desfășurare a Ligii a IV-a pentru sezonul 2013-2014. Astfel, avîndu-se în vedere situația economică actuală, s-a aprobat, pentru echipele cu datorii față de A.J.F, prelungirea termenului de achitare a acestora pînă la data de 1 martie 2013, în caz contrar echipele cu datorii financiare nu vor mai fi programate pentru jocurile următoare. Totodată, pentru desemnarea campioanei Ligii a IV-a, ediția 2012-2013, A.J.F propune două variante de lucru, care urmează să fie analizate de reprezentanții din teritoriu, iar în Adunarea Generală următoare din 2013, să fie făcute propuneri.

Varianta 1: play-off cu 6 echipe, primele două din fiecare serie, sistem campionat (fiecare cu fiecare), luîndu-se în calcul jocurile din campionat. Meciurile se vor disputa din trei în trei zile.

Varianta 2: play-off cu 8 echipe, primele două din fiecare serie, plus două de pe locul 3, cel mai bine clasate. Echipele de pe locul 1 din fiecare serie și echipa de pe locul 2 cel mai bine clasată vor fi cap de serie într-o urnă, iar celelalte 4 echipe rămase într-o altă urnă. Jocurile se vor desfășura în sistem Cupă (sferturi, semifinale și finală).

Dispare posibilitatea jocurilor strategice și apar numai trei date de desfășurare, astfel încît jocurile să se poată disputa la un interval de o săptămînă și echipa campioană să dispună de un timp convenabil pentru pregătirea jocului de baraj în vederea promovării în Liga a III-a.Superliga, o nouă șansă         

Asociația Județeană de Fotbal n-a renunțat la ideea înființării unei competiții puternice, care să reunească la start cele mai bune echipe de fotbal din județ. Ideea a fost respinsă în vară de conducătorii formațiilor care s-ar fi încadrat în proiect, dar oficialii A.J.F. speră ca din vară, asta însemnînd sezonul 2013-2014, ea să primească undă verde. Există însă și alte propuneri.

1. Superligă de 16 echipe
2. Două serii de Liga a IV-a cu desemnarea campioanei printr-un singur joc între echipele cîștigătoare ale seriilor
3. Trei serii Liga a IV-a, desemnarea campioanei făcîndu-se cu jocurile sistem Cupă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Calificare istorică!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU