Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4280 > Sport Nr. 4280 de miercuri, 22 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Încă o echipă bună a dispărut din fotbalul buzoian


Luceafărul Rosetti, din campioană, în anonimă

A ajuns să se zbată în Liga a V-a

articol de: Iulian DUMITRESCU
  Luceafărul Rosetti, din campioană, în anonimă
 
Cotidianul "Șansa Buzoiană" reia episoadele cu fostele campioane ale județului care, după perioada de glorie, se zbat acum în anonimat. După ce am prezentat soarta Partizanului Merei, astăzi vom face o radiografie a Luceafărului C.A. Rosetti, cea care a avut o soartă mult mai dură decît cea a "partizanilor".

Totul a început de la Trăznea

Preluată în returul campionatului 2009-2010 de Iulian Trăznea, Luceafărul Rosetti a avut un parcurs excelent de campionat, legînd cîteva succese consecutive și terminînd campionatul respectiv pe locul patru, ceea ce avea să anunțe o hegemonie în viitorul campionat.

A venit confirmarea

Debutul campionatului 2010-2011 avea să fie cum nu se poate mai promițător pentru Rosetti.
După un debut entuziasmant în fața Locomotivei pe teren propriu (4-1), a urmat un parcurs la fel de bun în seria a II-a a Ligii a IV-a, oamenii lui Trăznea "omorînd" seria încă de la jumătatea campionatului, la un moment dat cu 11 victorii la rînd și terminînd turul cu un avans liniștitor față de urmăritoare.

Scandalul de la finalul turului

Speriat de planurile antrenorului Iulian Trăznea, care a declarat la acea vreme că vrea să promoveze, primarul de atunci, Gigel Rizea a iscat un adevărat cutremur la Rosetti. Edilul a făcut cerere la AJF să retragă echipa din campionat, ceea ce l-a enervat la culme pe Trăznea, acesta fiind momentul cînd a părăsit echipa, dorind să plece cu tot cu jucătorii pe care îi adusese la Rosetti, dar fiind în cele din urmă înduplecat să îi lase pe aceștia în continuare la club.

"Era" Ibriș

Rămasă fără antrenor, Luceafărul s-a orientat rapid și l-a instalat pe banca tehnică pe Gabi Ibriș. Lidera seriei secunde nu a resimțit șocul despărțirii de Trăznea și a continuat să domine campionatul, cîștigînd la pas seria și obținînd "biletul" pentru play-off. Disputat pentru prima oară în trei, play-off-ul a fost cîștigat de Luceafărul, care le-a depășit pe Viitorul Tisău și pe Victoria Buda, devenind astfel, în premieră, campioana județului Buzău.

Barajul, un fiasco total

Ajunsă la fundul sacului, pentru Rosetti urma barajul de la Ianca în fața Viitorului Axintele, unul în care toți buzoienii își puneau mari speranțe. Cu conturile aproape goale, Luceafărul nu a dat nici un moment semn că ar vrea să promoveze în Liga a III-a, fiind învinsă clar de Axintele (0-2), iar astfel trupa lui Ibriș rămînea să se bată în continuare în Liga a 4-a. Luceafărul Rosetti, echipa de la barajul de promovare: Oprea - Bărăgoi (Huduncă), Bădicu, Avram, Argăseală, Tofan (Ibriș), Rădulescu, Lupașcu (Palcău), Stănilă, Stancu, D. Ion (Toma). Antrenor: Gabi Ibriș
În momentul în care AJF a stabilit seriile Ligii a IV-a, primarul din Rosetti, Gigel Rizea a detonat bomba. A anunțat că Luceafărul nu se mai înscrie și că o va lua de jos, din Liga a V-a. Rămasă fără jucătorii care au dat barajul și axîndu-se numai pe juniori, Luceafărul a izbutit un sezon modest, terminînd la mijlocul clasamentului în Liga a V-a și astfel a mai murit o echipă frumoasă, chiar înainte de a se naște cu adevărat.

Rizea, precum Bucșaru

Păstrînd proporțiile, putem spune că Luceafărul a avut într-un fel soarta Unirii Urziceni. A apărut de nicăieri, s-a înălțat, dar s-a stins și mai repede. Precum Dumitru Bucșaru, Gigel Rizea și-a făcut "damblaua", cum se spune, a avut momentul său de glorie, dar acum nu a mai auzit nimeni de el. Poate peste cîțiva ani, cine știe...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU