Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4236 > Sport Nr. 4236 de vineri, 29 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

După o finală dramatică, decisă la penalty-urile de departajare,


Cupa României merge la Lanuri!

Voința Lanuri - Locomotiva LPS Buzău 5-3 d.p. (2-2, 1-0)

articol de: Iulian DUMITRESCU
Voința Lanuri a cîștigat pentru a doua oară în istorie faza județeană a Cupa României, după o finală extrem de spectaculoasă și de dramatică în fața Locomotivei LPS, cea care în semifinale a învins pe FC Puiești. Totodată, a fost cea de-a doua finală consecutivă disputată de rîmniceni, după ce sezonul trecut au pierdut-o în fața Viticultorului Breaza. Miercuri după-amiază s-a tras cortina peste sezonul fotbalistic buzoian, o dată cu disputarea ultimului act al Cupei României. După ce a pierdut titlul de campioană după deja celebrul scandal din play-off, Voința a reușit să se reabiliteze în fața propriilor suporteri, obținînd pînă la urmă un trofeu. De partea cealaltă, în dorința de a cuceri Cupa, Locomotiva s-a întărit considerabil prin "înregimentarea" lui Marius Paraschiv, fost la Luciu și a lui Romică Stan.

Prima repriză, foarte slabă!
Jucînd cu trofeul pe masă, presiunea pe cele două echipe a fost se pare prea mare, nici una din ele nefiind dispusă să riște, din această cauză situațiile de gol lipsind cu desăvîrșire. Chiar și așa, prima ocazie de gol a aparținut Locomotivei, șutul lui Toma fiind atenuat de George Sava, balonul lovind apoi bara (3). Replica Voinței a venit în minutul 10, dar lovitura de cap a lui Feraru din 7-8 metri a fost reținută de Paraschiv. Cu două minute înainte de finalul reprizei, rîmnicenii au deschis scorul prin Feraru, care a preluat din cîte se pare cu mîna și a tras din interiorul careului, surprinzîndu-l pe Paraschiv și astfel Voința intra la cabine cu avantaj minim, 1-0.

În mitanul secund s-a jucat și fotbal!
Feraru a mai înscris o dată imediat după pauză (47), dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, iar elevii lui Tase Lăptoiu au mai ratat o ocazie rarisimă, lovitura de cap a lui Ignat din 5 metri fiind scoasă de Paraschiv de sub bară. Goal-keeper-ul avea să o comită în minutul 75, cînd Jantea a centrat perfect din corner, acesta a scăpat balonul din mîini, iar pe fază, Ivan l-a împins în plasă. 2-0 pentru Lanuri, dar meciul nu era nici pe departe jucat, tonul revenirii fiind dat de Stancu, "cap" din 6 metri, cînd mai erau doar două minute de joc. În ultimul minut al prelungirilor, Toma a aruncat tribunele în aer, după ce a preluat de lîngă un adversar și a șutat spectaculos din întoarcere, trimițînd balonul direct în vinclu, pentru un 2-2 care a împins meciul în prelungiri.

În prelungiri nu s-a forțat!
După ce Voința Lanuri a scăpat victoria printre degete în timpul regulamentar, toată lumea se aștepta ca rîmnicenii să cedeze. Nu a fost nici pe departe așa, trupa inginerului Cristea continuînd să joace bine, dar fără să mai riște. Nici Locomotiva nu s-a lăsat mai prejos, a avut șansele ei, dar în cele din urmă s-a ajuns la penalty-uri.

Voința a fost stăpînă pe sine la loviturile de departajare!
După 120 de minute de fotbal încrîncenat, de care pe care, cele două formații nefiind capabile să se anuleze una de alta, s-a ajuns la loviturile de departajare. Chiorpec, Chirică și Mihalcea au transformat pentru Lanuri, Sîrbescu, Anghel și Negoiță au ratat pentru Locomotiva LPS, golul de onoare fiind înscris de Pană și astfel Voința se impune cu scorul de 3-1 la penalty-uri și cu 5-3 la general, cîștigînd Cupa României și declanșînd bucuria atît în rîndul jucătorilor, cît și a galeriei care i-a încurajat pe toată durata finalei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU