Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3969 > Sport Nr. 3969 de marti, 9 august 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Căutările cuplului Ilie - Drăgancea au dat roade


20 de jucătoare pentru Centrul de Copii și Juniori

O grupă de 10-11 ani la Măgura-Unguriu, alta de 13-14 ani la Poșta Cîlnău

articol de: (A.M.)
 20 de jucătoare pentru Centrul de Copii și Juniori
 
Noul club de handbal feminin a demarat o amplă campanie pentru descoperirea și creșterea tinerelor talente locale. Coordonat de același cuplu de antrenori (profesorii Romeo Ilie și Ionuț Drăgancea), care pregătește și echipa de senioare HM Buzău ce va activa în Divizia A, proiectul de descoperire și selecție urmărește revigorarea handbalului feminin buzoian și se întînde pe durata a 5 ani, în baza unui parteneriat încheiat cu municipalitatea. Astfel, în urma eforturilor depuse de către ambii tehnicieni care au reușit să atragă aproape 20 de tinere interesate de practicarea sportului de performanță la clubul buzoian, la Centrul de Copii și Juniori s-au conturat deja două loturi împărțite în două categorii de vîrstă, una de 10-11 ani, care se va pregăti la Măgura-Unguriu, iar cealaltă de 13-14 ani, care va efectua antrenamentele la Poșta Cîlnău. "Avem la club două grupe distincte de copii pe care încercăm să le pregătim pentru a putea să le introducem în competiții peste un an sau chiar doi și sperăm să descoperim talente locale pe care să ne putem baza în viitor. Practic, sînt două grupe de copii din zonele rurale, care atunci cînd vor începe școala vor face antrenamente și pe plan local, unde ne vom duce și noi (n. r. - antrenorii Romeo Ilie și Ionuț Drăgancea), iar cu ajutorul profesorilor de la școlile respective vom încerca să le menținem la un nivel ridicat de pregătire care să le permită să pătrundă în handbalul de performanță", a explicat tehnicia­nul Romeo Ilie.
(A.M.)


Pregătiri comune cu lotul primei echipe

Cîte un antrenament pe zi
Perioada vacanței de vară este un moment propice pentru îndrumarea tinerelor speranțe către practicarea handbalului. O spune însuși antrenorul Romeo Ilie, care a condus ieri un antrenament comun cu ambele categorii de vîrstă la Sala Sporturilor, unde au participat 15 jucătoare, tehnicianul fiind de părere că această perioadă este decisivă pentru atra­ge­rea acestora către sportul de performanță. "Am declanșat acum în perioada verii proiectul de descoperire și formare a tinerelor talente pentru că este mai ușor în această perioadă de vacanță să găsim copii care pot prinde gustul pentru a practica handbalul și astfel să putem beneficia de prezența lor la antrenamentele de pe parcursul anului școlar, cînd este mai greu cu prezența la antrenamente din cauza programului elevilor", a mai spus Romeo Ilie. Grupele de copii au programate în această săptămînă începînd de la ora 10.00 cîte un antrenament pe zi, atît în sală, cît și afară, alături de lotul de senioare de la HM Buzău.
(A.M.)


O echipă de băieți la Centrul de Copii și Juniori?

"Nu știu cît ne va permite bugetul și timpul să ne ocupăm de acest proiect", a spus antrenorul Romeo Ilie
Staff-ul tehnic al noii echipei HM Buzău se va axa numai pe relansarea handbalului feminin autohton. În baza parteneriatului încheiat cu municipalitatea pe o perioadă de 5 ani, oficialii clubului vor pune accent la Centrul de Copii și Juniori doar pe descoperirea, creșterea și selecția speranțelor locale feminine din cauza bugetului limitat, dar și a efectivului redus de personal calificat necesar la conducerea antrenamentelor. În ciuda acestor inconveniente majore, Romeo Ilie nu exclude posibilitatea ca pe viitor să primească sarcina de a înființa, în paralel, și o grupă de băieți la Centrul de Copii și Juniori în eventualitatea în care i-ar fi propusă o asemenea variantă. "Nu știm deocamdată cît vom putea noi să ne întindem în limita bugetului și cît ne va permite timpul, pentru că deocamdată sîntem doar doi profesori, eu și cu colegul Drăgancea și nu știu deocamdată dacă vom putea să acoperim și echipe de băieți", a precizat Ilie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Recoltă de 3 puncte!
Înfrîngere și la Bacău: CSM Bacău - HC Buzău 29-28 (16-11)

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU