Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3934 > Sport Nr. 3934 de miercuri, 29 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Fostul mare jucător al Gloriei și al Stelei, Gabi Zahiu a fost prezent la Focus TV în premieră la un post local de televiziune


Buzoianul care a subordonat Steaua

Zahiu a cîștigat 2 eventuri, a jucat 114 meciuri și a înscris 31 de goluri în 6 ani petrecuți în Ghencea

articol de: (M.B.)
Buzoianul care a subordonat Steaua
 
Carieră ca în filme pentru unul dintre cei mai mari fotbaliști buzoieni. Pentru Gabi Zahiu, povestea începe în 1971, cu prima legitimare la Gloria, chiar în anul în care a luat ființă clubul din Crîng. Și continuă în 1975 cînd fostul fotbalist, stabilit acum în Suedia, a ajuns la Steaua. 6 ani de poveste, cu două eventuri cucerite în sezoanele 75-76 și 77-78, cu 114 meciuri și 31 de goluri reușite în cei 6 ani în care a îmbrăcat tricoul roș-albastru și a ajuns chiar căpitanul celei mai galonate echipe din istoria fotbalului românesc. O tolbă de amintiri dezvăluite în premieră la un post de televiziune local, luni seara, "La masa verde" de la Focus TV. "Acomodarea la Steaua nu a fost chiar așa de grea la început, deoarece eu aveam în spate o carieră bună în Divizia B, cu meciuri la Gloria și la lotul național de juniori. Cele mai plăcute amintiri se leagă de cele două trofee pe care le-am cîștigat, două campionate plus două cupe, de participările în cupele europene", și-a amintit Gabi Zahiu o parte din uriașa experiență pe care a trăit-o la Steaua. Gabi Zahiu a revenit la Gloria în 1981, unde a mai continuat 4 ani, punînd umărul la cea de-a doua promovare a echipei din Crîng. Și-a încheiat cariera de jucător la echipa Osters, din Suedia, țară în care își are și domiciliul actual.


Gabi Zahiu: "L-am marcat pe Cruyff!"

Celebrul fotbalist olandez evolua la Barcelona, iar meciul s-a disputat în Cupa UEFA
Memorabile au rămas pentru Gabi Zahiu și disputele în care a avut ca adversari marii fotbaliști ai lumii. Zahiu nu poate uita o partidă disputată contra Barcelonei, în Cupa UEFA, pe 28 septembrie 1977, în care a trebuit să-l marcheze aproape o jumătate de oră pe celebrul Johann Cruyff, după ce a intrat în teren în locul lui Anghelini. "În meciul tur el a reintrat după o accidentare, jucînd foarte bine și dînd și un gol, iar la final ne-au bătut cu 5-1. În returul de la București am jucat și eu și l-am marcat, ca și fundaș dreapta. A dat și atunci gol și ne-au bătut din nou, cu 3-1", a povestit Zahiu. Iată echipa Stelei din meciul la care a făcut referire Gabi Zahiu: Iordache - Anghelini (66 Zahiu), Agiu, Sameș, Vigu - T. Stoica, I. Ion, Dumitru - Troi (70 Aelenei), M. Răducanu, C. Zamfir. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU