Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3391 > Sport Nr. 3391 de miercuri, 16 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Noi am regresat, italienii au progresat


Buzoienii învață rugby de la venețieni

"Rugby-ul italian e cu 10 ani înaintea celui românesc", spune președintele de la Stejarul Buzău

articol de: (A.T.)
 Buzoienii învață rugby de la venețieni
 
"Rugby-ul italian e cu 10 ani înaintea celui românesc. Nu știu dacă o să-i mai prindem vreodată din urmă.
Ei tind să devină o forță în rugby-ul mondial, noi sîntem pe marginea prăpastiei". Aceasta e concluzia îngrijorătoare formulată de Vasile Niță, președintele echipei buzo­iene de rugby, după turneul efectuat în Italia week-end-ul trecut la invitația echipei de rugby de ligă inferioară din Paese, localitate situată la 50 de kilometri de Veneția. "Sînt impresionat și invidios de ce am văzut acolo. O echipă mică, dintr-un orășel de 20 de mii de locuitori, are 7 echipe de juniori cu 14 antrenori și 3 terenuri de antrenament exclusiv pentru rugby. Am fost și la campioana Benetton Treviso, echipă participantă în Haineken Cup, similara Ligii Campionilor la fotbal. Ei au 7 terenuri și 30 de antrenori exclusiv pentru juniori. Nu-mi venea să cred, dar am văzut mai multe mămici care au venit de mînuță cu odraslele de 6 anișori pe care să-i dea la rugby. Așa se explică de ce Italia bate acum România cu 50-0, deși în urmă cu 20 de ani era invers", a explicat Niță.

Rugby Paese: 7 echipe de juniori și 14 antrenori

"Nu-i plătim, fac voluntariat", explică președintele Pavin
"De unde aveți bani să plătiți salariile la 14 antrenori de juniori?", e întrebarea care-i stă pe limbă reporterului român.
"Păi nu ne trebuie. Antrenorii fac acest lucru de plăcere. Sînt foști jucători ai echipei noastre și de trei ori pe săptămînă vin la antrenamentele puștilor. Toți au alte servicii, la noi fac voluntariat. La fel procedăm inclusiv noi, cei din conducerea clubului. De exemplu eu sînt funcționar la o bancă și nu sînt stipendiat de club", spune însuși președintele Paulo Pavin.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU