Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2313 > Sport Nr. 2313 de vineri, 24 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Spectacol handbalistic la Sala Sporturilor

Astral Poșta Cîlnău- Rapid CFR București 32-28 (16-15)

articol de: Laurențiu MARINOV
Spectacol handbalistic la Sala Sporturilor
 

O nouă victorie cu emoții pentru handbalistele de la Astral Poșta Cîlnău. Elevele Valentinei Cozma i-au ținut în tensiune aproape tot timpul meciului pe spectatorii prezenți în Sala Sporturilor "Romeo Iamandi ". Desele răsturnări de situație au ridicat sala în picioare de mai multe ori. Lipsa de concentrare a buzoincelor, dar și prestația slabă a arbitrilor ar fi putut compromite această victorie. Multe dintre deciziile cuplului ieșean de arbitri au fost controversate și au provocat nemulțumirea publicului.

Rapid a început mai bine
Începutul meciului nu anunța un final bun pentru gazde. Rapidistele au fost cele care au deschis scorul în primul minut de joc și au dominat prima parte a reprizei. Primul sfert de oră a fost la discreția oaspetelor, care în minutul 6 conduceau la trei goluri diferență. Buzoiencele au reușit egalarea în minutul 15 printr-o aruncare de la 7 metri executată de Amelia Busuioceanu. Un minut mai tîrziu, Anca Lipan înscrie aducîndu-le pe "poștărițe"pentru prima dată în avantaj. Au urmat mai multe ratări ale jucătoarelor de la Astral de care au profitat rapidistele, care au reușit multe din fazele de contraatac. Abia pe finalul primei reprize buzoiencele reușesc să preia controlul jocului, intrînd la vestiare cu un gol avans.

Astral, magistral după pauză
După pauză, nervii spectatorilor au fost iar puși la încercare de jucătoarele Astralului. Greșelile repetate și numeroasele ratări au permis giuleștenelor să preia conducerea în repriza secundă. În minutul 42, scorul era 22-19 în favoarea oaspetelor. Buzoiencele reușesc să înscrie și cîteva minute mai tîrziu Ionela Goran restabilește egalitatea, însă pentru puțin timp, deoarece rapidistele revin în avantaj. În ultima parte a meciului tensiunea a fost maximă. Sprijinite în permanență de public jucătoarele de la Astral egalează, apoi preia conducerea. Scorul final 32-28, este stabilit de Anca Lipan, care înscrie în ultimul minut de joc. În partida cu Rapid București, Anca Lipan a fost cea mai bună jucătoare din echipa buzoiană, fiind în același timp și principala marcatoare, cu 13 reușite, urmată de Ionela Goran cu 7 goluri marcate.

Valentina Cozma a trimis în teren pentru meciul cu Rapid următoarea echipă:

Pelin, Teodorescu, Pătru, Rîmbu, Busuioceanu, Lipan, Neghea, Goran, Cucu, Rădulescu, Ivana, Petre. Arbitrii întîlnirii au fost Bogdan Anton și Iulian Cristea, ambii din Iași. 

După victoria de miercuri împotriva celor de la Rapid București, Astral Poșta Cîlnău urcă pe locul 4 în clasamentul Ligii Naționale. Cu 23 de puncte acumulate, în 16 partide, formația buzoiană se află la egalitate cu HCM Roman, însă cu un golaveraj mai bun.  Etapa următoare, a XVII-a, se va juca sîmbătă de la ora 12.00 tot la Buzău. Astral Poșta Cîlnău va întîlni atunci pe HC Dunărea Brăila.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU