Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3060 > Sport Nr. 3060 de joi, 14 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

El e noul antrenor portughez al Gloriei

articol de: A.T.

Gloria are, începînd de ieri, un nou antrenor. E vorba de portughezul Alvaro Magalhaes. Alin Bucur a plecat ieri la prînz pentru a-l aduce pe lusitan la Buzău. Aseară, Magalhaes si-a văzut pentru prima dată elevii la lucru, coman­dînd un prim antrenament în nocturnă.
Tot aseară, portughezul a dat ochii cu presa, conducerea organizînd o conferintă de presă pentru ora 21.00. Amănunte de la conferintă despre noul Mourinho de Buzău în ziarul de mîine.

A tinut un mic discurs în română

Magalaes a stiut si reusit să se facă plăcut. Zîmbitor si amabil, a surprins atunci cînd a încercat să tină un mic discurs în limba română. "Pe avion am întîlnit un român. Ne-a ajutat să compunem aceste rînduri", a explicat antrenorul, aplaudat la sfîrsitul discursului. La finalul conferintei, Magalaes a mai făcut un hatîr ziaristilor buzoieni. A rostit "Hai Gloria" si "Batem Dinamo" cu aluzie la viitorul adversar din campionat.

Probleme de comunicare

Cu toată bună­vointa arătată, dialogul Magalaes - presă a suferit. Antrenorul nu stie engleză, astfel că traducerea a dat bătăi de cap si s-a făcut din gură în gură. Magalaes vorbea în portugheză, preparatorul său fizic se chinuia să traducă în engleză, iar apoi ofiterul de presă tălmăcea în română. Astfel că, pentru a afla răspuns la o întrebare tehnică, mai bine te lăsai păgubas. Fără a fi malitiosi, ne întrebăm firesc cum va decurge colaborarea dintre antrenor si jucătorii în majoritate români. "Clubul va angaja profesor pentru toti antrenorii si jucătorii străini. E important ca ei să învete româna", a linistit antrenorul coordonator Mario Marinică, cel care va intermedia pentru început dialogul tehnicienilor cu jucătorii si conducerea.     
(A.T.)

Berca a promovat în divizia B!

Rezultat previzibil, meci modest calitativ. Antrenorul oaspetilor a introdus în teren echipa a doua, cu multi juniori, în timp ce titularii au făcut plajă în tribună. "Nu mă interesa cupa. Am vrut deopotrivă să văd potentialul acestor tineri si să-mi menajez titularii pentru meciul de vineri de la Panciu. Dar, cu toate acestea, a fost un meci echilibrat, nu ne-am făcut de rîs", a explicat Paveliuc. În aceste conditii a fost oarecum surprinzătoare desprinderea greoaie în învingătoare a echipei gazdă, care a folosit cel mai bun "11" al momentului. "Am făcut o primă repriză slabă. Încă avem probleme de omogenizare. Practic, echipa noastră e una nouă", a explicat obiectiv antrenorul jucător Romică Bunică. N-au impresionat achizitiile spectaculoase Negoită si Cl. Bătrînu, remarcat find "vitezistul" Gabi Ion. Dar chiar si asa, Petrolul Berca, echipă nou-înfiintată, avansează în Cupa României si va întîlni în turul viitor un adversar din divizia B.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Două meciuri, două victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU