Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3039 > Sport Nr. 3039 de luni, 21 iulie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Cel mai mare portar de handbal al României, în exil


Cornel Penu: "De 6 ani am ales Franța, după 9 petrecuți în Maroc"

"Viața mi-a dat alte case, dar Buzăul e acasă", spune Penu, care se întoarce măcar o dată pe an în orașul copilăriei

articol de: (A.T.)
Cornel Penu: "De 6 ani am ales Franța, după 9 petrecuți în Maroc"
 
Buzoian de baștină și cel mai mare portar all-time al naționalei de handbal, Cornel Penu a plecat în 1993 din țară: "Din cauza carierei mi-am sa crificat mereu familia. Am neglijat educația copiilor, soția s-a ocupat de toate. În 93 soția a primit o ofertă din Maroc. Atunci am zis gata, trebuie să-mi urmez familia. N-aveam nimic aranjat acolo, dar pînă la urmă mi-am găsit să antrenez o echipă de club. Am stat 9 ani în Maroc. Apoi soția a primit o ofertă din Franța, iar băiatul cel mic a terminat liceul francez din Maroc. A trebuit să plecăm în Franța, soția a devenit profesoară la Paris. I-am urmat din nou. Iarăși am căutat și am găsit de lucru ca antrenor de handbal".

Antrenează viitoarele vedete ale naționalei Franței

"Acum sînt antrenor la un centru regional de pregătire al tinerilor handbaliști. Aici vin cei mai talentați handbaliști de la 15 pînă la 18 ani din întreaga regiune și primesc bazele marii performanțe. Subvențiile vin de la Ministerul sportului și de la Federația franceză. Pentru fiecare regiune există un astfel de centru. Aici sînt formați marii handbaliști ai Franței, cei care alcătuiesc acum cea mai puternică națională din lume".

"Federația m-a uitat de tot"

"Federația de handbal mi-a uitat numărul de telefon. Nu mai exist pentru ei. Asta deși cine vrea mă găsește imediat. Inclusiv pe internet, e o pagină cu performanțele mele, dar și cu actuala adresă și numărul de telefon. Uite voi de la ziar, de exemplu, cum de mi-ați găsit numărul ?" spune Penu, care ne dă totuși un indiciu vizavi de indiferența federală. "Anul trecut mi-am depus candidatura la funcția de președinte. Fără să stau aici și fără să am relații, bineînțeles că n-am fost votat. Dar un mic cutremur cred că s-a produs".

"N-am averi, singura mea afacere e handbalul"

"N-am averi, n-am avut niciodată. Au fost unii care jucau mai puțin, dar au știut să facă afaceri. Bravo lor, eu n-am fost în stare. M-am ocupat exclusiv de handbal, am fost profesionist, deși pe cînd jucam eu nu se inventase termenul ăsta. Pe atunci nu erau banii de acum, eram un simplu angajat la clubul Dinamo. Singurul avantaj, nu munceam, făceam doar sport. Dar niciodată n-am fost un bun apărător al drepturilor mele financiare". 

 

COMENTARII

alexandru:
O intrebare
buna asi dori sa stiu si eu cum dau de adresa de email al domnului Cornel Penu daca ati putea sa ma ajutati sa dau de el. Multumesc.
anca iacob:
Relatii
buna ziua, parintii mei au fost prieteni cu familia Penu.Ani de zile am petrecut nenumarate clipe frumoase in compania familie, mama mea si cu Gina penu fiind profesoare la acelsi liceu.Rugamintea mea cea mare este poate aveti o adresa de mail ca sa pot lua legatura cu ei.V-as fi foarte recunoscatoare.Va multumesc din suflet!
gachi:
admiratie
Imi aduc aminte de meciurile pt. suprematia mondiala a echipei de hambal. Cornel penu,a fost cel care a decis majoritaea meciurilor.Mie mi-a fost rival in admiratia unei Venere...
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Aproape 50 de miliarde pentru sport de la Consiliul Județean!
Semifinala Cisnădie - Rm. Vîlcea, din Final Four-ul Cupei României, arbitrată de Simona Stancu

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU