Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2936 > Sport Nr. 2936 de luni, 17 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Interesul Romāniei ŗi provocarea unitćžii

de Bogdan OLTEANU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Prea mici pentru un război aşa mare!

Super-team-ul Constanţei a di-gerat cu greu umilinţa suferită īn ianuarie la Buzău īn faţa unei nou-promovate. Pentru o formaţie cu aspiraţii europene, cu un buget extraordinar, cu un staff tehnic unicat şi o componenţă pe cīt de cosmopolită pe atīt de valoroasă, un nou eşec ar fi fost prea mult.
De partea cealaltă, tīnăra echipă locală, confruntată cu o criză financiară nemeritată, n-a fost destul de convinsă că mai poate repeta evoluţia acelui 3-2 neverosimil din iarnă. Următoarele 2 meciuri, practic fără miză, vor avea loc la Constanţa sīmbătă 22 şi duminică 23 martie. Buzoienii vor juca īn faza a II-a a turneului pentru locurile cu īnvingătoarea dintre Baia Mare şi Dinamo. Primul set a fost unul deosebit de disputat. Voleibaliştii buzoieni au condus cu 5-2, dar galacticii Tomisului au egalat repede situaţia. Atacurile īn forţă ale oaspeţilor şi cele plasate ale localnicilor au fost ritmic urmate de numeroase servicii greşite, de ambele părţi, semn că miza şi-a pus amprenta asupra desfăşurării jocului. Iniţiativa a aparţinut sextetului buzoian īn cea mai mare parte, dar tomitanii s-au ţinut scai de adversarii lor.
Constam ratează momentul psihologic şi, īn locul desprinderii la trei puncte la scorul de 19-17,  pierde iniţiativa pe tabela de marcaj: 19-20! Finalul aparţine campionilor care, prin Ashlei Nemer, fac diferenţa. Brazilianului īi intră un as şi īncă 4 serve consecutive, iar buzoienii pierd singurul set īn care s-au ridicat la nivelul mult-prea-valorosului lor adversar.

Olimpia, egalată la şefia clasamentului!
Tonul week-end-ului negru pentru sportul buzoian, cu eşecuri la fotbal şi volei, l-au dat fotbaliştii de la Olimpia Rm. Sărat. Ambarcaţiunea condusă de comandantul Costică Roşca a eşuat īn rada portului Constanţei printr-un gol primit īn min 37. Concitadina Onix a īnregistrat o remiză norocoasă, egalīnd īn ultimele secunde prin Banu, după ce a fost condusă din min. 90! Amănunte īn ziarul de mīine.

Atacul, veriga slabă a echipei
Programele pe calculator care dau tonul jocului campionilor au contracarat toată strategia imaginată de antrenorul buzoian. Rīnd pe rīnd, trăgătorii buzoieni au fost "citiţi" de blocul advers, iar puţinele puncte reuşite pe final au fost rezultatul talentului ori rodul īntīmplării. După meci, Dragoş Pavel, cel mai mai bun om al Constam-ului īn precedenta confruntare, a rămas multă vreme pe banca de rezerve a echipei. Fostul jucător al Constanţei şi-a dorit foarte mult o evoluţie pe măsura ambiţiilor sale.  Atacurile lui, altădată imbatabile, au fost anihilate prin blocaje realizate adesea de cīte 3 adversari. 

 

COMENTARII

SIMONA:
frumos articol !
O relatare frumoasa despre un meci frumos . Am fost in sala si cred ca s-a murit pe mana lor , prea multe greseli si la serviciu si la preluare si in atac , greseli fara rost , joc dezorganizat abramburit fara nici un pic de tehnica fapt ce i-a debusolat pe baietii din Constanta al caror joc real nu este cel pe care l-ati vazut ci altul dar asta numai daca joaca cu adversari pe masura .
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Douć meciuri, douć victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU