Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2936 > Sport Nr. 2936 de luni, 17 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Interesul Romāniei ŗi provocarea unitćžii

de Bogdan OLTEANU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Ştefan Stoica vinovat

Două puncte īn patru meciuri. Două goluri īn 5 partide, dacă e să luăm īn calcul şi sfertul Cupei. Patru puncte pierdute la adevăr. Acesta e bilanţul Gloriei din startul sezonului. Unul foarte modest, dacă nu dezastruos. Mai sīnt 11 etape şi 33 de puncte puse īn joc. Teoretic nu e nimic pierdut, salvarea de la retrogradare e realizabilă. Īnsă, lucrul cel mai grav, echipa nu joacă mai nimic.
Cīnd ultima clasată te bate la Buzău atīt de clar īnseamnă că ai probleme. Mari. Nici o idee de joc, haos, atac bont. Un observator obiectiv, comparīnd jocul Gloriei cu al restului competitoarelor, ar indica acum fără să stea prea mult pe gīnduri pe Gloria ca fiind prima echipă care merită să retrogradeze. Din păcate, chiar are dreptate. Fireşte, īn astfel de cazuri primul vinovat este antrenorul. Stoica nu se mai poate plīnge, precum la instalare, că predecesorii sīnt de vină că echipa nu-i pregătită fizic şi tactic. A avut-o 21 de zile īn cantonamentul din Antalia şi avea timp să regleze aceste probleme.

Gloria nu mai joacă nimic
Principala vină a lui Stoica este selecţia eronată a lotului. Dacă apărarea are jucători competenţi, de la mijloc īn sus apar proble­mele.  
Evidenţa e demonstrată de numărul mic de goluri, dar şi de ocazii pe care Gloria şi le creează. Mourinho a plecat la drum īn retur, ba mai era convins şi că răzbate īn fundul gol: fără atacanţi. Īn timp ce toate contracandidatele s-au īntărit, Gloria şi-a permis să renunţe şi la Romică Bunică. Singurul vīrf  veritabil al Gloriei e Simion. Deşi sīnt folosiţi pe poziţii de atacanţi, Cl. Ionescu şi Liţu dau randament mai bun ca mijlocaşi. Guda e un puşti, iar Nunes nepregătit. Dureri de cap provoacă şi mij­locaşii. Pe dreapta Paleacu, la 32 de ani, vrea dar nu mai poate, iar acesta va fi ultimul său sezon la liga I. Pe stīnga nu e stabilitate, fiind schimbaţi ba Filip, ba Dino Eze, ba Liţu. Īn centru e şi mai grav, atīt Bicfalvi, cīt şi Şuleap jucīnd foarte slab. Īn concluzie, fără atacanţi şi mijlocaşi de nivelul ligii I, Gloria se va īndrepta īncet, dar sigur spre liga II.

Exilarea cuplului Cl. Ionescu - Ioviţă o nouă greşeală
Colac peste pupăză, deşi lotul este ca vai de el, Stoica şi-a permis săptămīna trecută să se dispenseze de doi dintre cei mai buni jucători ofensivi, Cl. Ionescu şi Ioviţă. Pentru că n-au plecat capul precum slugile şi au cīrīit la deciziile antrenorului, Stoica a supradimensionat un conflict īn vestiar, numai bun ca să scape de cei doi spini din coaste. "Stricau atmosfera", a explicat Stoica, deşi decizia sa a fost cea care a īnvolburat şi mai mult apele. Prin decizia sa, Stoica a compromis şansele de victorie īn meciul cu Pandurii, īnfrīngerea Gloriei fiind īn mare măsură īnfrīnge­rea sa.

 

COMENTARII

Vasile Gheorghe:
In sfirsit MATURITATE ziaristica
Nu stiu cit de importanta este aprecierea unui OARECARE Vasile ,dar exprimarea unei pareri zic eu ca este CEVA.Este vorba de aprecierea parerilor exprimate in legatura cu situatia ACTUALA si REALA a Gloriei,cu toate implicatiile unor decizii FALSE ale antrenorului CIOBANOOLTEAN si perspectivele unor NOI VARIANTE.Bravo A.T. fii in continuare obiectiv si scriene ceea ce este aproape de realitate.Hai Gloria!!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Douć meciuri, douć victorii!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU