Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2814 > Sport Nr. 2814 de miercuri, 17 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Dorin Goian a jucat un campionat la Buzău

articol de: Auraş TEREACĂ
Dorin Goian, vedeta acestei săptămīni īn lumea fotbalului romānesc, a jucat şi la Gloria Buzău. A făcut-o īn campionatul 2001-2002, cīnd a venit īn Crīng de la Foresta Fălticeni. "Era o perioadă īn care Gloria n-avea bani ca acum. Nimeni nu ne băga īn seamă, n-aveam bani de transferuri." "M-am īntīlnit la federaţie cu domnul Huţu, preşedintele de atunci de la Foresta Fălticeni, şi l-am rugat dacă poate să ne ajute cu niscai jucători. Mi-a spus că are ceva material şi să venim să ne alegem. Aşa am adus atunci la Buzău trei suceveni: doi fundaşi, Goian şi Berezovski, şi un atacant Mihăilă", povesteşte Dan Tulpan, preşedintele de atunci al Gloriei. "Mi-a plăcut imediat ce l-am văzut jucīnd. I-am şi spus că dacă va fi serios, va ajunge jucător mare. Mă bucur că am avut dreptate, sīnt mīndru că am contribuit şi noi, de la Gloria, măcar cu puţin, la cariera sa".

De pe atunci se arunca īn atac
"Cīnd a ajuns la Buzău abia terminase junioratul, avea 19 ani. Era foarte bine construit fizic, toată lumea cīnd īl vedea prima oară se mira cīt de īnalt era. Semăna şi īn joc cu actualul Goian de la naţională, de pe atunci se arunca īn atac. Nu-mi mai aduc aminte precis, dar cred că a şi marcat pentru Gloria. A venit la Buzău pe undeva prin noiembrie, īntr-un mi-nimercato, pe cīnd antrenor era Marian Bucurescu. Gloria a retrogradat din divizia B īn acel sezon, dar aveam o echipă foarte tīnără şi talentată. Dacă am fi avut bani să-i ţinem pe acei jucători, īn cīţiva ani am fi avut la Buzău o superechipă".

La Gloria avea un contract minuscul: 500 de dolari
"Avea un contract modic, pe undeva la 500 de dolari pe an. Cum echipa nu bătea pe nimeni, nici din prime nu lua mai nimic. Singurele lucruri pe care i le ofeream erau cazarea şi masa. Stătea īntr-o cameră sus, īn cantonamentul de la stadion şi mīnca jos, la cantină. Mi-aduc aminte că mă suna tatăl său mereu să avem grijă de băiat. Uite că a ajuns mare şi cu parizerul şi supa pe care i-o dădeam noi".

Tulpan l-a propus la Steaua īncă de pe atunci
Goian ar fi putut ajunge la Steaua mult mai devreme. "La Steaua era preşedinte pe atunci Cornel Cacovean. I-am spus, nea Coco, avem aici la Buzău un fundaş de mare perspectivă. Ar fi bine să veniţi să-l vedeţi. Nu mai ştiu dacă au venit să-l vadă sau dacă nu le-a plăcut. La sfīrşitul campionatului s-a īntors acasă la Suceava. Noi am fi vrut să-l păstrăm, Huţu era de acord dar cerea nişte bani, nu mulţi, pe el. Dar cum nu-i aveam nici p-ăia, l-am pierdut".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sć īncepeži bine!
Simona Stancu arbitreazć duminicć Supercupa Romāniei, SCM Rm. Vālcea - CSM Bucureŗti!

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU