Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2719 > Sport Nr. 2719 de joi, 28 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

13 iulie, zi grea pentru Gloria


Tensiune la maxim

articol de: (C.C.)
În ședința de luni, Comitetul Executiv al FRF a anunțat că stadionul din Crîng, pe care va juca Gloria, nu întrunește condițiile pentru Liga I. Asta ar însemna să nu primească licențierea și , Doamne ferește, să piardă locul norocos din prima ligă în favoarea Naționalului din Capitală. Se pare că ceva este putred la mijloc, din moment ce, în ședința de astăzi, Consiliul Local Municipal nu are pe ordinea de zi nici un proiect de hotărîre care să se refere la realizarea unor lucrări de modernizare la stadionul din Crîng.

În atari condiții, primăria nu poate aloca sumele necesare lucrărilor impuse pentru licențiere. Și astfel, toate lucrările de la Stadionul Gloria trebuie susținute  financiar numai de sponsori. Dar, mereu trebuie să existe un "dar", imediat după ce Gloria a promovat în Liga I, prin primărie s-ar fi perindat mai multe echipe de control care au avut ca misiune să descopere drumul banilor către echipa fanion a fotbalului buzoian. Nici sponsorii echipei nu au fost iertați de controale din partea unor instituții de profil. Deocamdată, legat de aceste verificări, toată lumea tace.

Pentru obținerea licențierii, la stadionul din Crîng mai sînt de efectuat o serie de lucrări, cum ar fi:100 de locuri de parcare în spatele tribunei principale, montarea a minim 3.000 de scaune la tribuna principală, delimitarea printr-un gard a zonei suporterilor echipei oaspete, porți de intrare și de evacuare a spectatorilor, toalete pentru spectatori, tribună VIP cu minim 400 de scaune, platformă pe axul central al terenului pentru transmisia TV, 50 de locuri pentru presă, trei posturi pentru comentatori radio și TV.

Lotul subțire în prima ligă nu ține!
La reuniunea de debut de săptămîna trecută au fost prezente patru din cele cinci achiziții, Simion, Tudose și Lițu, de la Steaua, precum și Voicilă de la Gloria Bistrița. Cu portughezul Mohamed Lamine Jabula Sano "Mala", jucător care a activat în divizia secundă portugheză, lucrurile încă sînt neclare. Tot la reuniunea lotului se spunea că "cinci jucători la final de contract sau împrumutați, Hulubei, Stere, Claudiu Ionescu, Ciortea și Romeo Stan au părăsit lotul". Se pare că  adevărul este  altul, în sensul că cineva a vrut să scape de cei cinci care au muncit destul de mult pentru promovarea Gloriei.

Adevărul a ajuns și la urechile finanțatorului Costel Bucur, care ar fi dispus ca toți cei care au pus  osul la treabă să fie păstrați în lot. Tot legat de lotul de jucători, putem spune că se mai vehiculează cîteva nume, dar pînă se concretizează mai este drum lung. De fapt, și Olăroiu promisese buzoienilor că le va face o surpriză plăcută cînd se va întoarce cu Steaua în țară. Surpriza, am văzut-o cu toții… s-a numit Al Hilal. Una peste alta, toți cei apropiați echipei sînt îngrijorați de faptul că lotul este subțire, lipsind cu desăvîrșire numele unor jucători cu vechi state în prima ligă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU