Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Sport Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Sport

Vă vine să credeți că frumoasa din fotografie e campioană la box?

Se numește Loredana Drăgulin, are 19 ani și îi învață minte pe băieții care nu sînt cuminți

articol de: Auraș TEREACĂ

Sexy și rea. Așa se caracterizează domnișoara din fotografie. Este blondă, are ochi migdalați și trup de sirenă. Poate n-o să vă vină să credeți, dar felina noastră cochetă se dă de trei ori peste cap și se transformă într-o pisică sălbatică. Nu-i cresc gheare și nu mușcă, dar se înarmează cu mănuși de box și dă croșee la figură. Și să nu credeți că-i de glumă, eroina noastră este chiar campioană națională la box. Se numește Loredana Drăgulin și în aprilie a împlinit 19 ani.

A făcut patru ani atletism

Deși avea calități, Loredana nu s-a gîndit să se îndrepte precum majoritatea tinerelor de seama ei către modeling. "Sînt o fire activă, vioaie, nu pot sta locului", ne-a spus Loredana, care și-a îndreptat pașii către sport. "Am mers la atletism și aproape patru ani am alergat, ba la 400 metri, ba la 800. La sala de box am ajuns din întîmplare. A trebuit să lucrăm aici forță pentru dezvolarea musculaturii. Le-am văzut pe fetele de la box și mi-a plăcut. Am zis că asta pot face și eu. Poate că aveam acest lucru în sînge. Am abandonat atletismul și de un an și jumătate m-am apucat serios de box".

A crescut în Mihai Viteazu și a primit de mică lecția vieții

"Am crescut în cartierul Mihai Viteazu. Ori aici, fată sau băiat, trebuie să înveți să te descurci singur. Vrînd, nevrînd m-am adaptat de mică. Am devenit o fire dură, războinică. Obișnuiam să mă bat, mai în glumă mai în serios, cu băieții. Și nu-mi displăcea deloc cînd îi loveam. Acum, cînd am îmbrățișat această carieră,  pot spune chiar că am o satisfacție deosebită cînd dau cu pumnul. Îmi place mult la box, nu-mi pare rău deloc că m-am lăsat de atletism".

În această săptămînă dă bacalaureatul

"Anul acesta este unul foarte dificil pentru mine. Pe plan sportiv aș vrea să-i conving pe antrenorii de la echipa națională că merit să merg la Europene. O medalie acolo ar fi împlinirea unui vis. În plus, acum am terminat liceul, iar în această săptămînă mă așteaptă bacalaureatul. Apoi aș vrea să intru la facultate, la educație fizică. N-aș vrea să plec din Buzău, pentru a-mi putea continua cariera în box tot la CSM, unde sînt cei mai buni antrenori din țară".

Adoră să meargă în discotecă

"Cel mai mult îmi place să dansez. Merg des la discotecă, am mulți prieteni, pentru că mă și împrietenesc ușor. Mă simt bine cînd mă plimb, ador excursiile, mai ales la mare. Cînd am timp îmi place să citesc romane, Sandra Brown fiind scriitoarea mea preferată. Tortul Diplomat este desertul favorit, însă nu-mi permit să fac excese. N-am voie să trec peste 54 de kilograme. În primul rînd pentru că aș ieși din categorie. Apoi, de ce să nu recunosc, mă simt și îmi stă mai bine".

Din păcate pentru eventualii pretendenți, are prieten

"Am un prieten de aproape doi ani. Și el a făcut sport, ne-am cunoscut la atletism. N-are nimic împotrivă că fac box, ba chiar mă susține. Totuși nu-și pune speranțe în mine, că la o încăierare l-aș putea salva. Din fericire, am scăpat cel puțin pînă acum de lovituri care să-mi lase semne pe față. Colegele mele au mai avut ochii vineți, nasul umflat, arcada spartă. Va veni și rîndul meu, dar nu mă sperii. La box face parte din riscul meseriei".

Ultimul băiat caftit, în urmă cu o lună

"Am bătut mai mulți băieți. Sînt unii mitocani care obișnuiesc să pună mîna unde nu trebuie. Pe ultimul l-am atins cam cu o lună în urmă. Treceam calea ferată la mine în cartier și m-a supărat. A avut noroc că mai era cu încă doi băieți, altfel aș fi avut un meci mai lung cu el".

Vrea o medalie la Europene în octombrie

Titulară a lotului național la categoria sa, Loredana a stat în ultimele luni mai mult prin cantonamente și turnee decît acasă. S-a plimbat prin jumătate de Europă, dar e obosită și vrea o vacanță. Însă în iulie România are meci de pregătire cu Ungaria, iar apoi se întră în linie dreaptă pentru a pregătirea Europenelor.

În octombrie, în Danemarca, la cele împreună cu "rusoaicele", iar în decembrie la cele fără "rusoaice". Obiectivul: o medalie, care i-ar putea schimba viața mult în bine. Pînă atunci Loredanei i s-a organizat special un meci de pregătire contra unei adversare din Belgia, alături de o altă componentă a lotului național.

"Din păcate acea partidă am pierdut-o, asta și din cauza faptului că am evoluat la o categorie superioară, 66 kg, deși categoria mea este 54 kg.", ne-a declarat Loredana, care speră să-și ia revanșa la Europenele din toamnă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Recoltă de 3 puncte!
Înfrîngere și la Bacău: CSM Bacău - HC Buzău 29-28 (16-11)

Click aici pentru toate articolele din categoria Sport

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU