Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2818

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Reportaj

Trupa comandantului Neţoiu


Finanţatorul Daciei Mioveni îşi plimbă jucătorii pe la toate echipele unde investeşte

articol de: Laurenţiu Marinov
Gigi Neţoiu şi-a reluat îndeletnicirea de finanţator în Liga I, devenind principalul finanţator al Daciei Mioveni odată cu promovarea acesteia. Dupa ce în ultimii ani şi-a mai plasat banii la Rocar, Craiova, Dinamo, FC Arges, Naţional şi Urziceni, a venit şi rîndul Daciei să "profite" de banii lui Neţoiu.

Monopol în liga lui Mitică
Gigi Neţoiu deţine monopolul jucătorilor din Liga I. Miliţian pe vremea comunismului, după revoluţie s-a implicat în afa-
ceri şi fotbal. Fost acţionar şi vicepreşedinte la Dinamo, el a mai patronat  Universitatea Craiova  între anii 2000-2002, timp în care la clubul oltean au fost numai scandaluri. După ce a renunţat la Universitatea, Neţoiu a plecat cu 12 jucători către Dinamo. În aceşti ani el a mai avut legături cu Rocar Bucureşti şi cu Unirea Urziceni. Chiar dacă nu mai ocupă nici o funcţie la vreun club, el răspunde de soarta a aproape 25 de jucători din prima ligă, pe care îi plimbă pe la echipele sale . Cei mai mulţi dintre ei se află la nou promovata Dacia Mioveni. Cei mai cunoscuţi sînt Bogdan Vrăjitoarea, atacantul care la aproape 30 de ani a reuşit să schimbe numai puţin de 12 echipe din România şi Daniel Costescu, care a rămas în memoria "Lupilor Galbeni" de la Petrolul cînd a ratat cu poarta goală din 2 m.

Răzbunare

"La FC Arges, Penescu a făcut din Mercedes Trabant, iar la Mioveni din Dacia s-a făcut Mercedes. Voi discuta cu primarul Ion Georgescu pentru o sponsorizare în viitorul campionat", a spus Neţoiu, care a mers apoi în vestiarul echipei pentru a-i premia pe jucători. "Încă din iarnă, Neţoiu este aproape de echipă, dar a preferat să stea în umbra şi să nu facă acest lucru cunoscut", a spus primarul din Mioveni, Ion Georgescu. Implicarea neaşteptată a lui Gigi Neţoiu la Mioveni ar fi o dublă lovitură pentru fostul acţionar dinamovist. Acesta nu numai că a preluat o echipă de Liga I, fară prea mari investiţii, dar intenţionează să se răzbune pe cel care s-a opus vehement cînd şi-a dorit să preia frîiele echipei din Trivale, Cornel Penescu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU