Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2812

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Reportaj

Gloria-Mioveni, duel īn subsolul clasamentului


Debutanta Dacia Mioveni, o echipă tīnără cu antrenor nou

Sorin Cīrţu, speranţa argeşenilor

articol de: Laurenţiu Marinov
Adversara Gloriei din etapa următoare, Dacia Mioveni, debutantă īn Liga I, se află īntr-o situaţie ceva mai gravă decīt echipa buzoiană. Argeşenii fac eforturi disperate să iasă din zona retrogradabilă, īnsă fără prea mare succes. Speranţele lor se leagă acum de noul antrenor, Sorin Cīrţu, care de curīnd i-a luat locul pe banca tehnică lui Florin Marin.
Clubul dispune de un modern stadion, aflat foarte aproape de centrul oraşului Mioveni. Cu un gazon care rivalizează cu al multor cluburi, chiar din divizia A, echipa dispune de condiţii ideale de joc, indiferent de vreme. Primăria oraşului Mioveni şi Consiliul Local Mioveni au investit sume considerabile pentru ca tribunele şi terenul de joc să atingă standardele impuse. S-a īnceput construirea unei nocturne. Capacitatea stadionului este de 7.000 locuri şi este īn extindere. Avīnd īn vedere pretenţiile cerute de promovarea īn divizia B, Primăria oraşului Mioveni a īnceput construirea unei a doua secţiuni a tribunelor. S-a īnceput cu tribuna oficială, care are īn partea superioară locuri speciale pentru presă şi o cabină pentru asigurarea transmisiei audio-video a meciurilor. La baza acestei tribune se află şi băncile de rezerve. Alături de terenul de joc se află o modernă clădire care adăposteşte toate utilităţile necesare unui stadion de fotbal: vestiare, duşuri, saună, cabinet medical, minihotel.

Jucătorii Daciei Mioveni se plīng de salarii

Preşedintele Consiliului Director al clubului Dacia Mioveni, care este primarul oraşului, Ion Georgescu, a confirmat presei că īn acest sezon jucătorii au primit doar prime pentru punctele obţinute, de la Gigi Neţoiu.
Pentru a plăti salariile jucătorilor, Consiliul Local din Mioveni aşteaptă rectificarea bugetară care este programată la īnceputul acestei luni. Directorul sportiv al grupării argeşene, Răzvan Tunaru, a fost şi mai ferm īn declaraţii: "Jucătorii nu īnţeleg că pot fi şi probleme financiare. Sīnt īnvăţaţi să-şi primească banii exact la data trecută īn acte şi nu au răbdare pīnă ce se vor rezolva problemele". Se pare că unii dintre componenţii echipei din Mioveni au de primit sume consistente, care variază īntre 5.000 şi 6.000 de dolari. Alţii au de īncasat mai puţin, "doar" 2-3.000 de dolari.

După demisia lui Florin Marin, Dacia Mioveni s-a orientat repede şi l-a adus īn locul acestuia pe Sorin Cīrţu. Ultima dată pe banca lui FC Naţional, Cīrţu a fost la un pas să preia Universitatea Craiova, dar a ales īn cele din urmă Mioveniul. Antrenorul de 52 de ani a semnat cu argeşenii un contract valabil pīnă la finalul acestui sezon şi are ca obiectiv salvarea de la retrogadare. Īn prezent pe locul 17 īn Liga I, Dacia Mioveni nu a reuşit să strīngă decīt şase puncte īn cele 10 partide disputate pīnă acum. Cīrţu ştie ce le lipseşte noilor săi jucători: "Un moral mai susţinut, mai multă īncredere īn posibilităţile proprii. Poate vor veni şi acele rezultate pozitive şi īntr-un fel să recuperăm din handicapul pe care īl are echipa la ora actuală".  Aflat pe lista lui Adrian Mititelu printre posibilii antrenori ai Ştiinţei, Sorin Cīrţu a ajuns īn cele din urmă la Dacia Mioveni. Rezultatele slabe ale echipei argeşene au provocat un scandal īntre antrenorul Florin Marin şi conducerea administrativă, care a dus la iminenta despărţire. Cum Gigi Neţoiu face legea la Dacia, acesta a apelat la serviciile lui Sorin Cīrţu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU