Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2836

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Interviu

Directorul executiv al lui Poli se gîndeşte la palmares


Gheorghe Chivorchian vrea în Cupele Europene

El spune că Timişoara se află încă în perioada de căutări

Gheorghe Chivorchian vrea în Cupele Europene
 
Gheorghe Chivorchian este unul dintre cei mai cunoscuţi şi experimentaţi conducători de club din fotbalul românesc. Cu o actvitate de peste 40 de ani în fotbal şi 20 de ani ca şi conducător, Chivorchian s-a alăturat echipei manageriale de la Poli Timi­şoara, fiind convins că astfel îşi poate completa palmaresul cu o cupă europeană. Cu gîndul la marea performanţă, a fost nevoit să lase Moldova pentru Banat. A devenit astfel un client fidel al cursei aeriene Ti­mi­şoara-Bacău, pentru că merge aproape săptămînal acasă, unde îl aşteaptă soţia, dar şi afacerile. Fostul preşedinte al FCM Bacău crede că a acumulat o experienţă bogată în perioada petrecută la formaţia băcăuană, unde a promovat mulţi jucători de la Centrul de Copii şi Juniori.

De ce aţi ales Poli Timişoara?

A fost o provocare. Am petrecut zeci de ani în fotbal şi am avut nenumărate satisfacţii, am primit şi titlul de "cel mai bun conducător de club" din fotbalul românesc. Vreau însă acum să îmi completez palmaresul cu o cupă europeană şi cred că acest lucru este realizabil cu Poli Timişoara.

Se va bate Poli pentru titlu?

Nu putem discuta deocamdată de titlu. Am avut pînă acum un parcurs acceptabil, din punctul meu de vedere. După cum am mai spus, sîntem încă în faza căutărilor. După acest joc, de la Buzău, ne vom aşeza la discuţii cu patronatul, pentru completarea lotului de jucători pentru a ne putea atinge obiectivul propus.

Este echipa pregătită pentru Cupele Europene?
Sînt convins de valoarea jucătorilor. Chiar şi cei mai tineri au găsit drumul către marea performanţă. Avem un lot care ne poate duce în cupe, dar trebuie să facem şi paşi în Europa, nu doar să mergem la plimbare. Pot spune, însă, că ne aflăm încă în perioada de căutări. Un cîştig important îl reprezintă antrenorul, care este cel mai potrivit pentru Poli.  

Sînt antrenorii străini o soluţie?

Nu. Avem şi antrenori români valoroşi, dar, din păcate, sînt prea puţini. Mă gîndesc la Ioan Andone, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Petre Grigoraş. Sînt şi antrenori străini care au demonstrat că sînt buni în fotbalul românesc: Protasov, Zenga, Bergodi. Fără lipsă de modestie l-aş menţiona în acest top şi pe antrenorul nostru, Duşan Uhrin. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU