Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2824

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Interviu

Pompiliu Coşconea simte că Gloria nu mai e a Buzăului


Īn fotbalul judeţean se mai joacă īncă de plăcere

Cīt timp domneşte dezorganizarea seful A.J.F. Buzău nu mai vrea la Gloria

articol de: Laurenţiu Marinov
Pompiliu Coşconea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, simte că Gloria se īndepărtează treptat de buzoieni. Precum cei mai mulţi dintre oamenii de sport din Buzău, şeful fotbalului judeţean este de părere că, atīta timp cīt criza de jucători de valoare persistă, şansele Gloriei de a face faţă competiţiei din Liga I sīnt minime. Pompiliu Coşconea a deţinut la un moment dat funcţia de manager general al clubului din Crīng şi atunci a realizat că Gloria suferă la capitolul organizare. Din punctul său de vedere, nici acum lucrurile nu stau mai bine şi, dacă s-ar īntīmpla să fie din nou cooptat īn staff-ul clubului, ar impune o reorganizare mi­­l­i­tărească.

Ce merge şi ce nu merge la Gloria ?
Nu avem jucători . Dacă īn iarnă nu se vor aduce jucători, nu avem nici o şansă. Cei care au venit de la Steaua mi se par dezinteresaţi, ei nu trag pentru culorile Gloriei. Atunci cīnd ai bani şi nu ai rezultate, altă explicaţie nu există. Contractele sīnt bune, primele la fel. Īn afară de datoria aia "milenară", pro-bleme financiare nu mai există din cīte ştiu eu. Gloria Buzău nu mai e ce a fost. Eu nu o mai simt a Buzăului. Eu unul am de gīnd să mai merg doar la meciul cu U Cluj, după care nu o să mă mai duc la stadion. Din punctul meu de vedere, nu pot să īl contest pe Stoica, dar parcă mi se pare rupt de oraş.

Vi s-a propus să reveniţi īn conducerea echipei?
Nu, şi nici nu aş fi vrut să revin. Nu mi s-a propus pentru că ei ştiu, probabil, că nu o să revin, atīta timp cīt nu se va lua măsura reorganizării clubului, aşa cum am propus-o eu odată. Deocamdată, organizarea este la pămīnt, nu se lucrează profesionist. Eu am sperat că īn momentul īn care echipa a revenit īn Liga I, după 20 de ani, se vor lua măsuri eficiente. Nu s-a īntīmplat aşa. Nu se lucrează cu copii şi juniori şi dacă nu ai de unde s-aduci, vin din-ăştia, vai de mama lor.

Ce măsuri aţi lua dumneavoastră dacă aţi avea putere de decizie?

Aş pune la punct centrul de copii şi juniori. Apoi e vorba de reorganizare, după cum e vorba mea "tuns, ras, frezat". Observ că buzoienii se īndepărtează uşor, uşor de echipă şi asta nu e bine deloc. Se īndepărtează din cauza rezultatelor, dar echipa nici nu īi mai atrage.Toată lumea trăieşte cu impresia că e satelitul Stelei şi e condamnată din start. Această asociere cu Steaua nu este benefică deloc. Pīnă acum eu nu am văzut nici un rezultat.

Se tot afirmă īn ultima perioadă că īn fotbalul mare se joacă doar pentru bani. La nivel judeţean se mai joacă de plăcere?
Īntr-o oarecare măsură se poate spune că se joacă din pasiune. Este fotbal amator, iar jucătorii nu au mare lucru de cīştigat. Cu excepţia cītorva echipe foarte bine organizate, cei mai mulţi vin de la muncă şi joacă fotbal. Există īnsă interese din partea conducătorilor de cluburi din judeţ şi īn special a primarilor de comune. Proporţia este cam de 50-50% . Plăcere este la cei de 40 de ani, la cei tineri, de 20 de ani, plăcerea este cam subţirică.

Īn ce relaţii sīnteţi cu cei din conducerea Gloriei?
Īn general, īn relaţii bune, profesionale, cu cei vechi. Cu cei care au venit acum nu am mai nimic īn comun. Pe domnul Bucur nici nu l-am cunoscut. M-am bucurat cīnd a venit şi a luat Gloria, pentru că era nevoie de cineva care să investească, iar afaceriştii din Buzău nu s-au īncumetat. E clar că este bine intenţionat, bagă bani īn echipă, dar la un moment dat nu o să īi mai convină.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU