Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2824

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Să salvăm ce mai poate fi salvat!


Găsiţi motivaţie pentru jucătorii Gloriei!

Amenzile şi blocarea salariilor nu sînt o soluţie pentru ieşirea din criză

Managerul sportiv al Gloriei, Dan Tulpan, spunea zilele trecute că jucătorii nu-şi dau interesul pe teren, ca atare, s-au ales cu salariile blocate pe o perioadă nedeterminată. Desigur, Tulpan e vechi pe la Gloria şi mai ales hîrşit prin fotbalul românesc, iar măsura este probabil una în consonanţă cu regulamentul clubului. Problema e dacă ea va şi da rezultate. Părerea mea este că nu. Dar vom vedea.

Exemplul Dobrin

În anii 70-80, fotbalul românesc se juca mai mult cu sufletul. Mult regretatul Gicu Dobrin, cel mai bun fotbalist al României, după părerea mea, a jucat fotbal mai ales pentru că-i plăcea. Chiar dacă fotbalul a fost o meserie pentru el, Dobrin juca genial pentru că i-a plăcut. Banii au fost ultimul sti-mulent. Pe vremea lui, gloria conta. Şi distracţia. Singurul stimulent la acea vreme pentru fotbaliştii din regimul comunist era "scoaterea din producţie" şi călătoriile în străinătate. În rest, era plăcere.

Azi contează banul

Azi orice tînăr care vrea să devină fotbalist are în vedere că o asemenea carieră înseamnă mai ales bani, maşini de fiţe şi roi de fete frumoase în jur.
Aşa se explică numeroasele rateuri ale unor speranţe eşuate. Viaţa de noapte, anturajul şi alte ispite îi fac pe fotbaliştii de astăzi să devină vulnerabili.
Mutu, de exemplu, era la un moment dat un fotbalist ratat. El s-a trezit la timp, alţii n-o fac niciodată. De aceea, responsabilii cluburilor au mult de cumpănit înainte de a cumpăra un jucător, aşa explicîndu-se că în România au ajuns o mulţime de străini din cele mai exotice ţări, mizîndu-se pe "foamea lor de bani".
Aceştia sînt mai serioşi decît ai noştri, dar n-au întotdeauna valoare.

Cum este la noi

Plecînd de la perspectivele de mai sus, vedem că şi la Gloria lucrurile stau cam la fel. Aşa încît, decizia lui Dan Tulpan nu cred că rezolvă criza de la echipă. Antrenorul şi oficialii trebuie să găsească motivaţii pentru jucători, nu să le taie din bani. Căci îi va înrăi şi mai tare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU