Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2818

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Mai e mult de lucru


Avem antrenor n-avem echipa

Jocul Gloriei funcţionează cīt de cīt, dar numai pīnă la careul de 16 metri

articol de: Doru Gheorghiade
O singură ocazie īn minutul 73
Sīmbătă, Gloria a făcut un meci prost. Dacă compartimentul defensiv a funcţionat cīt de cīt, iar mijlocul a mai mers, dar  nu ca pentru o echipă de divizia A, atacul este lamentabil. S-a văzut limpede, buzoienii au o oarecare strategie de joc, apărarea (cu minusul de la gol cīnd şi-a arătat şi faţa ei naivă) iese cu mingea fără s-o mai bubuie, la mijloc sīnt cīţiva jucători cu Claudiu Ionescu īn frunte cărora le ies driblingurile. De aici īncolo, īnsă, Gloria nu mai este o formaţie de primă divizie.  Īn meciul de sīmbătă, mijlocaşii n-au găsit nici măcar o dată o soluţie cu care să depăşească cele două linii de apărare ale lui Sorin Cīrţu. S-a abuzat de centrări īnalte şi prost date şi de pase īnapoi. Practic, n-am văzut nici pase īn adīncime şi nici sclipiri ale vreunui jucător care să fi creat o acţiune periculoasă. Mingea căzută pe bară n-a fost o ocazie, aşa că am contabilizat o ocazie de a marca abia īn minutul 73.

Gloria a mai pierdut trei puncte extraordinar de preţioase, sīmbătă. Judecīnd la rece, nu īnfrīngerea este cea mai mare problem, ci faptul că echipa, atunci cīnd a obţinut ceva puncte, acestea s-au luat pe cīrca apărării. Atacul e varză, iar jucătorii din faţă cu tot respectul nu se ridică la pretenţiile unei echipe de Liga I. Antrenorul, cum spun specialiştii, poate face o echipă care să ducă mingea pīnă la 16 metri. De acolo intervine valoarea jucătorului. Ei bine, noi n-avem mulţi jucători care fac diferenţa.

Să aşteptăm vacanţa

Īn aceste condiţii singura soluţie pentru a īncerca cu adevărat o redresare a echipei este o bună pregătire īn intersezon. Una fizică, dar şi una psihică pentru că i-am văzut pe jucătorii Gloriei complet demoralizaţi după gol, ceea ce nu este admisibil la o echipă cu minime pretenţii. Am spus şi altă dată: dacă antrenorul nu-i şi un bun psiholog, atunci trebuie angajat unul din afară. Căci nu poţi face o echipă de luptători din nişte fricoşi. Dar cea mai mare problemă a echipei continuă să rămīnă lipsa unor jucători cu sclipiri care să facă diferenţa la 16 metri. Asta costă scump. Īnsă cine nu plăteşte n-are.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU