Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3188Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Vecini de pe planeta

Sediile virtuale de firmă sunt la modă în Cehia

Interesul pentru închirierea de sedii virtuale pentru firme este din ce în ce mai mare în Cehia, companiile care se ocupă cu acest tip de închiriere oferind sedii virtuale la adrese foarte atractive, în centrul Pragăi sau al marilor metropole cehe, scrie pagina cehă de internet aktualne.cz.

Interesul pentru închirierea de sedii virtuale a crescut în ultimele două luni cu zece la sută, afirma Josef Jaros, de la compania Smart Office & Companies, o firmă care se ocupă cu închiriere de sedii de firmă în republica cehă, firmele fiind interesate în opinia sa în a face cât mai multă economie. Sistemul este foarte simplu și permite posesorilor de firme să înregistreze adresa spațiului închiriat drept sediu propriu la registrul comerțului. Pe lângă închirierea de sedii mai sunt oferite și servicii suplimentare precum săli de conferință complet echipate, puse la dispoziție pentru întâlnirile cu clienții sau rezolvarea corespondenței, faxurilor și convorbirilor telefonice. Aici se mai adaugă și avantajul că, în caz de mutare a echipamentelor firmei, nu ai grija reglementării mutării sediului, spunea Jaros.

Pentru întreprinzătorii solitari, închirierea de sedii virtuale reprezintă nu doar o economie din punct de vedere financiar ci și de timp, mai ales atunci când respectivul întreprinzător nu deține un spațiu imobiliar potrivit. Daniela Kraydlova, ­patroana companiei Global Management Studio, explica faptul că firma pe care o conduce nu are nevoie de un birou propriu deoarece se lucrează de acasă, întâlnirile cu angajații având loc o dată pe săptămână, motiv pentru care este nevoie de un sediu oficial, pentru ca acesta să nu fie legat de propria locuință, iar biroul virtual este tocmai ce trebuia.
Înregistrarea la registrul comerțului a unui astfel de sediu de firmă nu reprezintă pentru majoritatea întreprinzătorilor nicio povară, dat fiind că închiriatorul se ocupă de obicei de toate ­formalitățile. Michaela Markova, director executiv la firma VG Entertainment, arăta că firma sa are notar propriu așa că totul se poate rezolva la o singură întâlnire, în ciuda faptului că biroul firmei este doar închiriat, în condițiile în care proprietarii de case sunt destul de precauți în ce privește cedarea unor spații pentru sedii de firme în imobilele lor. În acest fel, biroul virtual a ușurat afacerile, constata ea.
Companiile închiriatoare oferă birouri virtuale nu doar pe adrese din Praga ci și în alte localități precum Brno, Ostrava, Plzen sau Bratislava, atrăgând atenția asupra faptului că o astfel de ­rezolvare este nu doar în avantajul întreprinzătorilor care lucrează de acasă ci și al celor care vor să se extindă pe teritoriu.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU