Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3030Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Vecini de pe planeta

La fel ca și președintele Traian Băsescu, "Cavalerul" are obsesii personale


Pasiunea lui Berlusconi sunt avocații

"Il Cavaliere are o obsesie: magistrații. Și o pasiune. Firește, primii sunt împotriva lui, iar pe ceilalți îi alege în Parlament", scrie în editorialul din această săptămână publicația Famiglia Cristiana care atacă dur și manevra economică a guvernului, definind-o, între altele, "caritate de stat", notează ziarul Il Messaggero.

Unul dintre avocații "aleși" scrie săptămânalul amintit referindu-se la Silvio Berlusconi "fost secretar personal, îl desemnează drept ministru al Justiției. Pachetul de legi privind siguranța publică este poluat de "complexul imputatului" (definiție dată de Umberto Bossi, liderul Ligii Nordului) și afectează capitalul de încredere al italienilor (care l-au votat cu largă majoritate), alături de imaginea de mare om de stat. Atitudinea premierului - mai arată Famiglia Cristiana este "o obsesie personală" care "are prioritate față de problemele cu care se confruntă țara". Pentru familiile italienilor, este vorba, din nou, numai de măsuri de asistență socială, un fel de "caritate de stat". Revista critică cu asprime și manevra financiară a guvernului, dedicând ample pasaje în editorial Legii bugetului. O manevră "care a fost aprobată grație superministrului (Economei), Giulio Tremonti, în numai 9 minute și 15 secunde". Și aceasta - continuă cu ironie revista citată "în speranța că scandalul privind justiția va acoperi lipsa de măsuri în favoarea familiilor, mai cu seamă a celor mai sărace. Jocul este vechi și de-acum obositor. Mai mult continuă revista este vorba de un expedient care "epuizează țara", fiindcă oamenii "sunt sătui de ciocniri și comploturi, de trucuri și subterfugii care nu îl ocolesc nici măcar pe șeful statului".

Schimbarea de situație pe care a promis-o în repetate rânduri președintele Consiliului de Miniștri mai arată Famiglia Cristiana "nu există în legea elaborată de ministrul Termonti, care enumeră, totuși, niște măsuri în valoare de 35 de miliarde de euro. Există multă demagogie și o fărâmă de binefacere, dar familiile, se simt, din nou, luate peste picior. Planul privind sprijinirea familiilor, începând cu primele acțiuni de natură financiară ale guvernului, sunt doar hârtie de aruncat la coș". Firește - recunoaște săptămânalul "operațiunea 'cotă-bonus pentru familii' era indicată în mod clar drept unica adevărată opțiune politică angajantă în favoarea țării". Așadar, problema nu o reprezintă "procurorii și judecătorii", ci un guvern care "planifică angajamente în valoare de 35 de miliarde de euro în trei ani, dar uită de familii". A dispărut așa numitul "plan pentru maternitate", bonusul pentru nou-născuți și în schimb a apărut "carta pentru persoanele în vârstă": "demagogie pură", scrie Familia Cristiana. De asemenea, au dispărut și ajutoarele pentru persoanele cu dizabilități și alocațiile suplimentare pentru copii.

Subliniind faptul că reducerea cu 24 de miliarde în 3 ani pentru instituțiile locale va fi o lovitură dată familiilor pentru că va avea o consecință asupra calității serviciilor sociale, revista citată condamnă această manevră financiară, arătând că, din nou, este vorba numai de măsuri 'asistențiale': milă din partea statului", conchide Il Messaggero.

Bogdan Chirieac Ion Cristoiu Adrian Nastase Bogdan Olteanu Valentin Stan Radu Tudor

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU